Hallandsposten

Dusan Djuric tränar med Halmstads BK

- Povel Arwidson pa@hallandspo­sten.se

Förre Hbk-mittfältar­en Dusan Djuric tränar med Bollklubbe­n – igen. ”Det är alltid intressant med spelare från Halmstad” säger klubbchefe­n Tony Karlsson.

I november i fjol blev det klart att Dusan Djuric inte fick förlängt kontrakt i Gais. Den förre Hbk-mittfältar­en tränar nu med Bollklubbe­n – igen. – Dusan är alltid intressant för Halmstad, men vi förhandlar inte om något kontrakt med honom, säger HBK:S klubbchef Tony Karlsson.

Dusan Djuric har varit hemma i Halmstad och tränat flera gånger tidigare. Bland annat sommaren 2015, när han hoppades bli erbjuden ett kontrakt utomlands – och våren 2016 när han till slut, till många Hbk-supportrar­s förtret, valde Dalkurd i stället för HBK.

Och även nu i dagarna har alltså mittfältar­en setts på Halmstadla­gets träningar.

–Egentligen är det ingenting med det, utan det är det vanliga. Han har inte klart med någon klubb och därför behöver han träning – och då är han välkommen att träna med oss, säger Tony Karlsson.

Efter en säsong med HBK:S seriekonku­rrent Gais blev det alltså i november klart att Djuric, som fyller 35 i år, inte skulle få nytt kontrakt med klubben.

– Dusan är en jättedukti­g spelare som börjar komma upp i åren. Han har en högstanivå som fortfarand­e är väldigt bra, men samtidigt är det ett beslut som ska tas, sa Gais sportchef Bosko Orovic till GP då.

Men trots att mittfältar­en är klubblös ska det inte röra sig om någon uttalad provtränin­g hos HBK.

– I dag finns det ingen sådan uppgörelse mellan oss, vi förhandlar i nuläget inget med Dusan. Samtidigt pratar vi med varandra och varje gång någon är här och tränar kan man se det som en provtränin­g – men det är inte ingångsvär­det, säger Tony Karlsson. Men kan det vara en intressant spelare för er?

– Det är alltid intressant med spelare från Halmstad och vi är alltid intressera­de av att ha en bra relation med spelare från vår klubb. Men som sagt förhandlar vi inte med honom, säger Tony Karlsson.

Så här säger Igor Krulj om Dusan:

– Det är en duktig fotbollssp­elare som varit viktig för klubben tidigare. Sedan har han en skadehisto­rik och hur fysiskt redo han skulle vara vet vi inte riktigt, säger Hbk-tränaren.

HP har försökt nå Dusan Djuric utan framgång.

 ?? Bild: Roger Larsson/arkiv ?? Dusan Djuric tränar återigen med HBK, precis som sommaren 2015 och våren 2016. Kan det den här gången mynna ut i ett kontrakt för den klubblöse mittfältar­en?
Bild: Roger Larsson/arkiv Dusan Djuric tränar återigen med HBK, precis som sommaren 2015 och våren 2016. Kan det den här gången mynna ut i ett kontrakt för den klubblöse mittfältar­en?
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden