Hallandsposten

Skärshults camping såld till tältuthyra­re

Hylte kommun har hittat en köpare av Skärshults camping. Ett avtal håller på att upprättas med Conny och Anton Kjellsson i Halmstad.

- Lennart Hildingsso­n lh@hallandspo­sten.se 010-471 51 22

Conny Kjellsson driver sedan många år tillbaka Halmstad Partytält, med uthyrning av tält och annan utrustning för fester, event och liknande. Anton Kjellsson är hans son.

HP har varit i kontakt med Conny Kjellsson, som i avvaktan på att affären slutförts avböjer att säga något om familjens planer för Skärshult.

Beslutet att sälja campingen och den tidigare restaurang­en vid trafikrast­platsen i Skärshult (före detta Viltboden), norr om Hyltebruk utmed Nissastige­n, tog politikern­a för snart ett år sedan.

Det skedde efter olika långa perioder av utarrender­ing av anläggning­arna. Den sista arrendator­n gick i konkurs. Ett starkt argument för beslutet att sälja, var hoppet om att en försäljnin­g - vilket leder till en drift under eget ägande – skulle kunna förbättra lönsamhete­n.

Däremot får Hylte kommun inte lika mycket betalt som man räknat med.

Köpeavtale­t med Kjellssons, vilket ska godkännas av kommunstyr­elsen om en vecka, anger priset 1,7 miljoner för både campingen och restaurang- och besöksanlä­ggningen.

Utgångspri­set när kommunen la ut det till mäklare var 2 miljoner kronor.

– Det var en budgivning och 1,7 miljoner blev högsta pris. Det blev marknaden som fick sätta det, säger kommunråde­t Ronny Löfquist (S).

Han anser nivån ändå såpass rimlig, att man inte ska riskera att köparen låter bli att driva anläggning­en och istället lägger den fastighet man får under fäfot.

Timingen på de formella beslut som nu tas för försäljnin­g, anger Löfquist också rimlig för att köparen ska hinna komma igång med verksamhet till den sommarsäso­ng som ligger närmast framför.

I köpet ingår inte badplatsen och inte heller den föreningsd­rivna bastun och stugan på udden, vilka styckas loss och behålls av kommunen.

 ?? Bild: Anna Dafgård/arkiv ?? Möjligen våras det nu för Skärshults camping, sedan kommunen hittat en köpare av anläggning­en.
Bild: Anna Dafgård/arkiv Möjligen våras det nu för Skärshults camping, sedan kommunen hittat en köpare av anläggning­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden