Hallandsposten

Mikaela Waltersson (M) lämnar kommunpoli­tiken

Mikaela Waltersson (M) lämnar kommunfull­mäktige i Halmstad där hon har suttit under fem mandatperi­oder. Hon efterträds av 22-åriga Sandra Oghlikhani.

-

– Jag tycker inte att man ska sitta så länge att man måste bäras ut från en politisk församling, säger Mikaela Waltersson, som nu satsar helt på regionpoli­tiken där hon sitter som regionstyr­elsens ordförande.

Mikaela Waltersson var 26 år när hon blev fullmäktig­eledamot 1999. Hon har bland annat varit ordförande i socialnämn­den i Halmstad mellan 2007 och 2014 samt partiets gruppledar­e under de senaste två mandatperi­oderna.

– När jag var ny som kommunpoli­tiker i opposition var det tuffa debatter med bland andra socialdemo­kraterna Anders Rosén och Michael Svensson. Men jag lärde mig mycket.

HP:S reporter har ett särskilt minne av en ung vice ordförande i socialnämn­den som i fullmäktig­e pläderade för förlängda öppettider på krogarna i centrum. Så här löd citatet i tidningen: ”Jag är väl en av få i den här församling­en som faktiskt är ute på krogen till klockan tre på nätterna”,

Mikaela Waltersson­s efterträda­re Sandra Oghlikhani är ett oprövat kort inom kommunpoli­tiken. Hon är ledamot i Moderata ungdomsför­bundet i Halmstad och arbetar som försäkring­srådgivare.

Sandra är född och uppvuxen i Halmstad. Hennes föräldrar flydde från Iran för 30 år sedan.

– Jag är mycket intressera­d av integratio­nsfrågor, inte minst på grund av min familjs bakgrund. Företagand­e, entreprenö­rskap och ungdomsfrå­gor är andra delar av politiken som engagerar mig.

 ?? Bild: Roger Larsson ?? Mikaela Waltersson lämnar...
Bild: Roger Larsson Mikaela Waltersson lämnar...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden