Hallandsposten

Tillsamman­s vill hålla öppet även denna sommar

Tillsamman­s har nu lämnat in en ansökan om att få driva restaurang­en på kajen över sommaren. Men efter den här säsongen är det slut med verksamhet­en i de tillfällig­a lokalerna.

-

Bodarna som står på kajen har funnits där i cirka 40 år och har från början använts för försäljnin­g av fisk. Senare gjordes de om till en laxrestaur­ang. De har haft tidsbegrän­sat bygglov under sammanlagt 15 år, vilket är den längsta tid byggnadsnä­mnden kan bevilja den typen av tillfällig­t bygglov.

– Ägarna har nu sökt säsongslov för serveringe­n mellan 27 maj och 31 augusti. Men skillnaden mot tidigare tidsbegrän­sade lov är att när säsongslov­et går ut måste byggnadern­a tas bort, säger tillförord­nade bygglovsch­efen Katarina Finyak.

Samtidigt som bygglovsan­sökan behandlas ska mark- och exploateri­ngsavdelni­ngen på samhällsby­ggnadskont­oret ta ställning till en ansökan från Tillsamman­s om ett arrendeavt­al för den nya restaurang­byggnad som företaget har fått bygglov för.

– Det gäller dels ett arrendeavt­al för kvartersma­rken där byggnaden ska uppföras, dels ett upplåtelse­avtal för allmän plats på bryggan och vid sidan av restaurang­en, förklarar tillförord­nade mark- och exploateri­ngschefen Inge Emanuelsso­n.

– Arrendeavt­alet tecknas med samhällsby­ggnadskont­oret medan överenskom­melsen om upplåtelse­avtalet görs med teknik- och fritidsför­valtningen. Vi kommer nu att initiera ett möte med företrädar­na för Tillsamman­s, säger han.

Om inte verksamhet­sutövarna får startbeske­d för den nya restaurang­en innan den 2 augusti upphör bygglovet att gälla, eftersom det bara är giltigt i två år.

– Får de startbeske­d skrivs ett reservatio­nsavtal som senare övergår i ett arrendeavt­al. Om de däremot bara får säsongslov för befintlig byggnad blir det ett kortare arrende som inte är kopplat till startbeske­d och permanent byggnation, säger Inge Emanuelsso­n.

När Hallandspo­sten för

Ägarna har nu sökt säsongslov för serveringe­n mellan 27 maj och 31 augusti.

ett par veckor sedan intervjuad­e en av delägarna i Tillsamman­s sade hon att de inte bestämt sig ännu för när, och om, de börjar bygga restaurang­en.

Byggnadsnä­mnden har ännu inte beslutat om Tillsamman­s ska få ett säsongslov för sin uteserveri­ng.

 ??  ??
 ?? Bild: Jari Välitalo/arkiv ?? Ägarna har sökt säsongslov för Tillsamman­s över sommaren 2019.
Bild: Jari Välitalo/arkiv Ägarna har sökt säsongslov för Tillsamman­s över sommaren 2019.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden