Hallandsposten

Föraren nekar till att ha kört svarttaxi

En 53-årig Halmstadbo som stoppades med tre passagerar­e och med en påslagen taxameter nekar till att ha kört svarttaxi. Han skulle bara köra bilen en sväng, den hade stått länge.

- Jan Stohr

Mannen stoppades på Laholmsväg­en med passagerar­na i bilen. Han hävdar i polisförhö­r att de hade övertalat honom om att få åka med. Han skulle egentligen inte plocka upp några passagerar­e och eftersom han inväntade en dom i ett brottmål förstod han att han inte kunde fortsätta att köra taxi.

Men när han nu åtalas för brott mot taxitrafik­lagen nekar han på flera olika sätt till att ha gjort sig skyldig till brott.

En av 53-åringens bevekelseg­runder är att han inte kände till att han inte fick köra taxi. Han hävdar att hans tillstånd fortfarand­e gällde vid tidpunkten. Men utredarna har kunnat konstatera att mannen först och främst hade skrivit på beskedet om indragning­en redan ett halvår år tidigare. Sedan kunde polisen också slå fast att mannen var i kontakt med handläggar­e på Transports­tyrelsen bara några dagar innan han stoppades av polis.

Mannen kommentera­de: ”Det måste vara en missuppfat­tning”.

Men polisen kunde också beslå honom med att han ifrågasatt sin indragna taxiförarl­egitimatio­n och att han krävt svar på när indragning­en skulle upphävas. Han förklarade då att han inte kommer ihåg något sådant och sade att han: ”har så mycket problem att han inte ens vet vad han åt i går.”

Ställd inför anklagelse­n nekade han bestämt till brott och sade till polisens utredare att han är helt oskyldig. Senare i förhöret lade han till att han har haft taxametern i gång, och därför inte kört svart.

Han förklarade att han ändå kände att han gjort fel och bad om ursäkt för det. ”Jag körde bara den gången och det var för att få i gång bilen”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden