Hallandsposten

Generalsek­reteraren dök upp på Kupan

Röda Korsets mötesplats Kupan på Östertulls­gatan fick finbesök när organisati­onens generalsek­reterare Martin Ärnlöv dök upp.

-

Martin Ärnlöv klev upp på den högsta posten inom svenska Röda Korset i mars förra året.

– Laholm är en av de rödakorskr­etsar som jag inte besökt tidigare. Nu skulle jag till Skåne och då ringde jag hit och frågade om jag fick komma förbi, säger han.

Under fredagseft­ermiddagen fick generalsek­reteraren en dragning om hur man jobbar i Laholm.

– Här är flera grejor som är spännande och lite unika. Avtalet med kommunen om praktikpla­tser finns inte överallt. Och Ulla-bussen finns verkligen inte överallt, konstatera­r han.

– Det är goda exempel som vi behöver fler av i Sverige. Då är det kul att kunna hänvisa till Laholm när jag träffar folk på andra ställen.

En av de utmaningar som Martin Ärnlöv vill jobba med i Röda Korset är att engagera yngre personer. Han tänker främst på kortare insatser.

– Här i Laholm funkar det med styrelse och kontinuite­t. På andra platser kan det vara svårt att hitta unga personer som vill ta sådana roller. Då behöver vi bli bättre på att hitta korta frivilliga uppdrag som man kan gå in i en kort period, säger Ärnlöv.

Marine Asplid, ordförande i Laholms rödakorskr­ets, håller med generalsek­reteraren.

– Vi är väldigt tacksamma för alla över 65. De är guld värda, utan dem hade vi fått lägga ner. Vi vill förstås ha medelålder­s och yngre också, men de har fullt upp med jobb och barn. Men de kan ofta tänka sig att vara med i någon speciell insats, och det behöver vi ta fasta på, säger hon.

Mannen hade räknat med att få pengar för de fyra fälgarna som han gått med på att sälja till en bekants bekant. Så blev dock inte fallet. När köparen dök upp hade han sällskap med tre personer. Kvartetten tog fälgarna och lämnade sedan platsen utan att betala för sig.

– Säljaren kände sig i underläge och vågade inte protestera eller bråka. Han beskriver killarna som jättestora och biffiga, säger Björn Astell vid Laholmspol­isen.

Stölden inträffade vid 16-tiden på söndagen. Männen som misstänks ligga bakom tillgreppe­t ska vara i 20-årsåldern. Det finns i nuläget ingen gripen i ärendet.

 ?? Bild: Henrik Williamsso­n ?? Martin Ärnlöv (i grå kavaj) gillar att komma ut i landet och besöka olika rödakorskr­etsar. ”Man kan inte få en bättre fredagseft­ermiddag”, sade han om visiten i Laholm.
Bild: Henrik Williamsso­n Martin Ärnlöv (i grå kavaj) gillar att komma ut i landet och besöka olika rödakorskr­etsar. ”Man kan inte få en bättre fredagseft­ermiddag”, sade han om visiten i Laholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden