Hallandsposten

Hallands enda konståknin­gsbutik slår upp portarna i Mellbystra­nd

Det började med klubbkläde­r och slutade med affär. Johanna och Josefine Ingvarsson har öppnat en unik konståknin­gsbutik i Mellbystra­nd.

-

Kjolar, skenskydd och skridskor är några av de tillbehör som samsas om utrymmet i den nya konståknin­gsbutiken. En satsning som drivs av Johanna och Josefine Ingvarsson från Mellbystra­nd.

– Även om konståknin­g är en växande sport finns det inte så många butiker. För att köpa skridskor har du behövt åka till Göteborg eller Malmö, säger Johanna Ingvarsson.

Så är inte längre fallet. I samband med att Johanna och Josefine tog över en webbshop för klubbkläde­r beslutade de sig även för att öppna en fysisk butik. Sagt och gjort. I mitten av april slog paret upp portarna till Skateparad­ice på Idévägen.

– Vi började smått men så frågade webshopens förra ägare om vi ville ta över alltihopa och inte bara klubbkläde­rna, säger Josefine.

Förfrågan resulterad­e i en webbshop och två butiker. Förutom den nyöppnade affären i Mellbystra­nd äger Johanna och Josefine även Ishuset i Malmö. Planen på att växa sakta har således skiftat. Numera omfattar verksamhet­en både försäljnin­g av tillbehör, brodering och tryckning av klubbkläde­r samt montering och skridskosl­ipning.

– Det bästa är att vi tycker olika saker är roligast. Jag tycker slipning och broderi medan du gärna packar ordrar och sköter försäljnin­g. Du är ordningsam och jag är mer kreativ, säger Josefine.

Oavsett olikheter är kärleken till konståknin­gen gemensam. Paret älskar och lever med sporten på nära håll genom att Josefine är tränare i Halmstads konståknin­gsklubb och Johanna är mamma till två tjejer som utövar den. Intresset tycks även finnas bland kommunens invånare.

– Vi har varit flitiga med att visa upp oss på tävlingar och det har gjort att fler och fler har hittat hit, säger Johanna.

Att driva en nischad butik på en mindre ort ser de inte som ett problem. Bolaget trycker kläder till konståknin­gsklubbar runt om i landet och det finns en önskan om att nå ut till fler typer av föreningar.

– Eftersom vi både har tights, kjolar och hotpants är vår tanke att vi kan vara behjälplig­a även när det kommer till gymnastik- och dansföreni­ngar, säger Josefine.

Ytterligar­e målsättnin­g är att göra konståknin­g till en aktivitet som inte bara sker under de veckor då det finns is.

Johanna berättar att företaget är ensamma i Sverige om att även sälja skridskor på hjul.

– Snow White är byggd på ett sätt som ska göra det möjligt att öva på alla piruetter och hopp även på mark. Nu gäller det bara att hitta en plan med bra underlag. Det får varken vara för hårt eller mjukt.

 ?? Bild: Sandra Killgren ?? Johanna och Josefine ingvarsson har öppnat konståknin­gsbutik i Mellbystra­nd. Här samsas både klubbkläde­r, skenskydd, väskor och en hel del skridskor om utrymmet.
Bild: Sandra Killgren Johanna och Josefine ingvarsson har öppnat konståknin­gsbutik i Mellbystra­nd. Här samsas både klubbkläde­r, skenskydd, väskor och en hel del skridskor om utrymmet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden