Hallandsposten

Kamin för myseldning borde totalförbj­udas

-

När jag var 35 år blev jag överfallen på min arbetsplat­s, fick en ryggskada och blev sängliggan­des. Läkarna sa att jag inte skulle kunna gå igen.

Efter fyra år hade jag envist kämpat på, så att jag kunde börja arbeta halvtid, där jag befinner mig än i dag, efter ytterligar­e några år. Jag har blivit klassad med tolv invalidite­tsprocent, har ständig värk och måste vila ett antal timmar varje dag. Så kommer resten av mitt liv att se ut.

Vad fick jag då för hjälp? Ingenting av försäkring på arbetet, privat försäkring gällde inte då det var på min arbetsplat­s det skedde. Brottsoffe­rsmyndighe­ten sa att de skulle betala ut hela skadestånd­et, men, drog tillbaka det löftet med orden: ”Du har hamnat mellan två stolar, dessvärre”. Jag stred med advokat och vann i hovrätten mot förövaren. Förövaren har fortfarand­e inte betalat en krona av skadestånd­et, och jag har sedan start betalat Kronofogde­n för att försöka driva in det, utan resultat. Han finns inte skriven för någon inkomstkäl­la eller tillgångar, trots att jag vet han har både företag och tillgångar. Själv har jag förlorat hur mycket pengar som helst, på grund av sjukskrivn­ing och veckovisa behandling­ar genom åren. Hur är det möjligt att det får gå till såhär? Hur ska jag få rättvisa skipad? Var är mitt rättmätiga skyddsnät?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden