Hallandsposten

Monsén på tionde plats trots brutet lillfinger

Alexis Pinturault tog Vm-guldet efter en rejäl uppåkning. Men Felix Monsén, med en hårt bandagerad hand, var nästan lika nöjd med sin tiondeplat­s i kombinatio­nen. – Det är svårt att sluta le efter ett sådant här VM, säger 24-åringen.

-

Det må vara en bit kvar till världstopp­en. Men de svenska fartherrar­na fick gott om motivation med sig från hemma-vm i Åre.

Felix Monsén var 19:e i super-g:n, 16:e i störtloppe­t och klämde till slut till med tiondeplat­sen i kombinatio­nen. Och det trots en hårt tejpad hand på grund av ett brutet lillfinger på träning i Kitzbühel nyligen.

– Jag tog lite smärtstill­ande efter inåkningen, för det gör ont när käpparna smäller mot handen, säger svensken.

Monsén var inte helt nöjd med sitt störtlopps­åk, som gjorde att han låg 21:a. Men fartspecia­listens slalomåk var desto bättre.

– Jag är impad av mig själv, jag har aldrig haft en sådan speed i slalom. Men jag har kommit in i en otroligt bra stämning den här veckan, har varit glad, mått bra och åkningen har gått super, säger han.

Som väntat var det annars främst slalomspec­ialisterna som stod för upphämtnin­garna efter det nedkortade störtloppe­t. Alexis Pinturault körde till exempel upp sig från 24:e-platsen och tog det sannolikt sista Vm-guldet i grenen, som i framtida mästerskap ser ut att ersättas av en parallellt­ävling.

– Det ligger mycket arbete och tid bakom. En lång och tuff dag, men med ett väldigt lyckligt slut för mig, säger han.

– Jag var inte säker förrän det var klart, för man vet aldrig.

Största klättringe­n stod dock slovenen Stefan Hadalin för. Han var bara 30:e i störtloppe­t, men klättrade överraskan­de till silverplat­sen, medan österrikar­en Marco Schwarz tog bronset.

Alexander Köll föll i stället i resultatli­stan i slalomen. Men 28-åringen var jublande glad över störtlopps­delen, där han var bara 74 hundradela­r efter italienska stjärnan Dominik Paris och körde in på tiondeplat­sen.

– Slalomåket var krig. Underlaget var lite sämre än väntat, men jag kämpade mig ner hela vägen, säger Köll, som till slut blev 21:a.

– Det var viktigt för mig att ta mig ner i mål, för jag ville ha med mig poängen från störtloppe­t. Planen utförd och en jättebra dag.

Köll, som var 20:e i super-g:n och 46:a i störtloppe­t, ska nu tillbaka hem till Innsbruck för en magnetkame­raundersök­ning av ena foten, som fortfarand­e inte är helt bra efter störtlopps­kraschen i Kitzbühel.

Olle Sundin blev 30:e och Zack Monsén 38:a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden