Hallandsposten

Jarvis starka vändning visade vägen för HBTK

Halmstads BTK fortsätter att övertyga i Pingisliga­n. I går körde de regerande mästarna över svårspelad­e Söderhamn med 4–1 på bortabord. – Jag tycker att vi har gjort det bra med ett nytt lag, säger tränaren Ulf ”Tickan” Carlsson.

-

HBTK tappade ankaret Mattias Falck till storklubbe­n Pontoise i Frankrike och Ibrahima Diaw till Roanne i samma land efter Sm-guldet i våras. Men ersättarna skäms inte för sig.

Kinesen Li Yijie har gjort det bra sedan han ersatte japanen Yuto Kizikuri och engelsmann­en Tom Jarvis, som funnits i klubben i några år, har flyttats upp och tagit för sig rejält under sin första, riktiga säsong i Pingisliga­n.

I måndagens svåra bortamatch mot Söderhamn visade den 18-årige talangen på nytt klass.

Han var visserlige­n i brygga mot hemmalaget­s bästa spelare Viktor Brodd, men trots 5–9-underläge i avgörande set och sedan två matchbolla­r mot sig vid 8–10 lyckades Jarvis vända och vinna med 13–11 efter en knivskarp avslutning.

– Nyckeln var att Tom slog Brodd för då blev det tufft för Söderhamn samtidigt som vi lyfte oss och gjorde en riktigt bra laginsats, myser Ulf ”Tickan” Carlsson.

Hbtk-tränaren är imponerad över brittens framfart i hagen så här långt.

– Han visade vägen senast mot Rekord med och har nu slagit deras etta Simon Arvidsson två gånger och Brodd två gånger. I dag spelade han sin bästa bordtennis när det var jämnt.

– Men, fortsätter ”Tickan”, ibland blir det för mycket juniorping­is. Tom hade några perioder i matchen där han spelade naivt. På den här nivån går det inte att bara lägga upp bollen, man måste göra något med den och visa kvalitet.

Vinsten betydde 1–0 och på bordet bredvid vann Li Yijie mot landsmanne­n Yan Minghui med 3–1. När sedan Elias Ranefur avfärdade fjolårets lagkompis Anders Eriksson med samma siffror var en poäng säkrad.

Men rutinerade Fabian Åkerström fixade två till då han vände 0–1 till seger med 3–1 mot Anthony Tran och i det läget gjorde det inte så mycket att Li förlorade mot Brodd. 4–1 var solklara segersiffr­or. Nu återstår bara en match i grundserie­n – mot jumbon Ängby hemma om två veckor – och HBTK har fortfarand­e chans att bli etta och skaffa sig ett bättre utgångsläg­e inför Sm-slutspelet, men då måste serieledan­de Eslöv förlora mot Rekord samtidigt som HBTK slår stockholma­rna.

 ?? Bild: Robert Boman ?? HBTK:S 18-årige talang Tom Jarvis var illa ute mot Viktor Brodd, men räddade två matchbolla­r, vände och vann. Det gav gästerna råg i ryggen.
Bild: Robert Boman HBTK:S 18-årige talang Tom Jarvis var illa ute mot Viktor Brodd, men räddade två matchbolla­r, vände och vann. Det gav gästerna råg i ryggen.
 ??  ?? Ulf ”Tickan” Carlsson applåderad­e sitt lag efter den övertygand­e segern mot seriefyran Söderhamn.
Ulf ”Tickan” Carlsson applåderad­e sitt lag efter den övertygand­e segern mot seriefyran Söderhamn.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden