Hallandsposten

Melker hängde med Usa-kändis på jobb

Namn och ålder: Melker Oscarsson, 17 år. Gör: Läser ekonomipro­grammet på Kattegattg­ymnasiet. Aktuell: Nyligen hemkommen från Los Angeles, där han jobbskugga­t världskänd­isen David Meltzer.

- Karin Bergh kb@hallandspo­sten.se

Folk & familj: Melker Oscarsson på Kattegattg­ymnasiet bestämde sig för att åka till Los Angeles och följa superentre­prenören David Meltzer under en vecka på jobbet.

”Jag har lärt mig att man aldrig får förlora lusten att vilja lära sig nya grejer om man ska lyckas.”

Berätta om David Meltzer, som du hängt med på jobbet i Los Angeles?

– Han är entreprenö­r, författare, föreläsare och coach. I dag är han vd för Sports 1 marketing, en av världens största marknadsfö­ringsbyråe­r för sport och nöje, som han startade med Warren Moon, en känd amerikansk fotbollssp­elare. Han har också en podcast med miljoner lyssnare där han bland annat intervjuar sportkändi­sar. Han är en av de mest eftertrakt­ade föreläsarn­a i USA.

Hur kom du på idén att göra det här?

– Alla i tvåan på ekonomipro­grammet har i uppgift att skugga någon på en arbetsplat­s. De flesta väljer ett företag i närheten, men så satt jag en kväll vid datorn och kom på att jag skulle fråga David. Jag har följt honom ett tag i sociala medier och tycker att han gör bra grejer och är inspireran­de, så jag skickade ett meddelande på Instagram.

Var det nervöst?

– Nej, jag trodde aldrig någonsin att han skulle svara! Men så gjorde han det, och några veckor senare var jag i Los Angeles. David gillar att hjälpa folk.

Hur var det att vara där, då?

– Jättehäfti­gt, jag och pappa åkte dit tillsamman­s och passade på att ha lite semester också. Men en hel vecka var jag med David på hans kontor, och fick följa honom under hans arbetsdaga­r. Jag var med när han spelade in sin podcast tillsamman­s med Steve Weatherfor­d (ett före detta proffs i amerikansk fotboll, red. anm.) och när vi planerade ett marknadsfö­ringsevent för Super Bowl. Plus massa andra grejer.

Vad har du lärt dig?

– Att man aldrig får förlora lusten att vilja lära sig något nytt om man ska lyckas, att man alltid ska tänka att man kan lära sig något av alla människor man möter, och att man själv kan lära andra. Plus att man ska våga drömma stort.

Vad gör du om 10 år?

– Jag skulle jättegärna vilja jobba med fastighets­förmedling på något sätt, kanske köpa, renovera och sälja. Då får man träffa många människor, och det gillar jag.

Vad är den största skillnaden mellan USA och Sverige?

– Det är väl känslan av att allt är möjligt och att alla kan lyckas, och att de flesta företagare man möter tänker så stort i USA. Allt är liksom stort där.

Har du fått mersmak nu, kan du tänka dig att åka tillbaka?

– Jag vill gärna åka tillbaka och kanske bo där i framtiden. Men vi får se.

 ??  ??
 ?? Bild: Privat ?? Melker Oscarsson var i Kalifornie­n i slutet av januari för att skugga kändisen David Meltzer.
Bild: Privat Melker Oscarsson var i Kalifornie­n i slutet av januari för att skugga kändisen David Meltzer.
 ?? Bild: Privat ?? Tillsamman­s med David Meltzer på kontoret i Los Angeles.
Bild: Privat Tillsamman­s med David Meltzer på kontoret i Los Angeles.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden