Hallandsposten

Ansträngd ekonomi för Drott – på nytt

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se

Sport: Bara ett år efter att HK Drott räddats från konkurs behövs det åter mer pengar för att rädda verksamhet­en. Nu uppmanas supportrar att swisha pengar till klubben.

HK Drott vädjar på nytt om ekonomisk nödhjälp. Drygt ett år efter att den anrika handbollsk­lubben räddades från konkurs behövs mer pengar för att trygga den fortsatta verksamhet­en. – Läget är ansträngt, men vi är inte där vi var i fjol, säger ordförande­n Björn Kullenberg.

Drott har inför alla hjärtans dag på torsdag – och på initiativ av en medlem som är släkting till en av damlagsspe­larna – startat kampanjen #jaghjärtad­rott i sociala medier. Supportrar uppmanas att swisha 80 kronor eller valfritt belopp till föreningen.

Samtidigt har både Björn Kullenberg och hustrun Anke Kullenberg, som är Drotts kassör, skrivit långa inlägg om det ekonomiska läget på klubbens hemsida.

Till Hp-sporten säger Björn Kullenberg:

– Dilemmat för oss, som för alla föreningar så här års, är att det är likvida medel som saknas. Vi har lagt en stor del – för att inte säga all del – av vår ekonomi på att lösa gamla skulder för att rädda oss kvar, men det blir förstås på sätt och vis på bekostnad av den innevarand­e säsongen. Man kan inte spara mer än vad vi gör.

Hur skulle du beskriva läget för dagen?

– Läget för dagen är ansträngt. Vi kommer att klara det, men vi har några bortamatch­er kvar och de kostar ju en del tyvärr.

Hur mycket pengar saknar ni?

– Vi har tre Stockholms­matcher kvar som ska betalas och tyvärr kostar de 18 000 kronor styck så det saknas en 50 000 där. Men det finns olika sätt att få in dem och vi har en massa projekt och pågående aktivitete­r över allt. Vi behöver få in pengar hela tiden, men vi löser detta, säger Drott-basen.

Det var i slutet av januari i fjol som Skatteverk­et begärde HK Drott i konkurs för en obetald skatteskul­d på 362 000 kronor. Men efter olika akuta krisåtgärd­er – bland annat ett lotteri med skänkta Per Gessle-prylar som priser – kunde konkurshot­et röjas undan.

Björn Kullenberg tog över som ordförande i somras. Han hoppas att kampanjen nu även ska locka fler att vilja hjälpa till i föreningen, till exempel i marknads- och eventgrupp­erna.

– Andra klubbar ser och kontaktar våra spelare och erbjuder kontrakt med allt det som vi inte kan erbjuda i nuläget. Vi behöver stöd av Halmstadbo­r, näringsliv och kommun för att behålla spelarna här. Och vi behöver synas. Därför är en kampanj som denna bra också ur denna aspekt, menar han och tillägger:

– Hade jag fått önska så får det gärna ramla ned en liten peng över oss. Men vi är inte där vi var i fjol, att vi stod och funderade på om vi skulle överleva eller inte. Framför allt så har vi ett gott samarbete med alla våra fordringsä­gare och med banken. Det är inte alls samma situation som för ett år sedan.

Samtidigt medger Björn Kullenberg att läget snabbt kan bli akut igen. Arbete pågår med att göra ett tioårigt lån från Laholms Sparbank amortering­sfritt i ytterligar­e en säsong.

Lyckas inte det ökar föreningen­s månadskost­nader kraftigt. Björn Kullenberg säger: – Laholms Sparbank är helt med på det och vill hjälpa oss, men det kräver att vi har alla de som borgar lånet med oss också och där är det lite delade meningar. Tyvärr är det en frist som går ut så därför är vi lite extra stressade just nu. Jag tror att vi har lyckats i princip, men vi har inte lyckats fullt ut.

 ?? Bild: Roger Larsson/arkiv ?? HK Drott, som har damlaget (till vänster) i Damallsven­skan och herrlaget i division 2, fortsätter att brottas med ekonomin. I kampanjen #jaghjärtad­rott i sociala medier inför alla hjärtans dag på torsdag uppmanas supportrar­na att swisha 80 kronor eller valfritt belopp till föreningen.
Bild: Roger Larsson/arkiv HK Drott, som har damlaget (till vänster) i Damallsven­skan och herrlaget i division 2, fortsätter att brottas med ekonomin. I kampanjen #jaghjärtad­rott i sociala medier inför alla hjärtans dag på torsdag uppmanas supportrar­na att swisha 80 kronor eller valfritt belopp till föreningen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden