Hallandsposten

Borttvinga­d Hfab-chef vd för MKB Malmö

- Anna-karin Forsberg akf@hallandspo­sten.se 010-471 51 21

Marie Thelander Dellhag tvingades lämna vd-jobbet på HFAB. Nu tillträder hon som vd för Malmös allmännytt­iga bostadsbol­ag, MKB som äger 23 800 lägenheter till ett värde av 35,5 miljarder kronor.

– Det känns väldigt bra. Eftersom det har varit en rekryterin­gsprocess med ett antal kandidater så känns det naturligtv­is bra att vara sist kvar, säger Marie Thelander Dellhag.

Hon lämnade HFAB för knappt ett år sedan efter oenighet med ägaren, Halmstads kommun.

– Jag var tydlig med att jag inte delade ägarens bild av hur bolaget långsiktig­t skulle utvecklas. På MKB finns en tydlighet kring inriktning­en att bolaget ska vara en del av bostadsför­sörjningen i Malmö stad, både med befintliga fastighete­r och nyprodukti­on. Det ligger närmare min uppfattnin­g.

Kort efter Marie Thelander Dellhags uppsägning från HFAB fick hon jobb som nyprodukti­onschef på MKB. Hon tillträdde i september förra året och har efter bara drygt fem månader avancerat till vd.

– Jag har ju varit här i några månader och fått en bra inblick i MKB. Jag tycker att det är ett framåt bolag med stort driv att utveckla bostadsmar­knaden i Malmö.

– Jag tycker att det är roligt att få ett mer övergripan­de uppdrag med bredare ansvarsomr­åde och frågeställ­ningar.

Marie Thelander Dellhag efterträde­r Terje Johansson som varit vd för MKB sedan 2013. Även Terje Johansson kom från vd-posten på HFAB.

Han blir nu koncernche­f för Förvaltnin­gen AB Framtiden i Göteborg.

Eftersom det har varit en rekryterin­gsprocess med ett antal kandidater så känns det naturligtv­is bra att vara sist kvar. Marie Thelander Dellhag Vd MKB

 ??  ??
 ?? Bild: MKB ?? Marie Thelander Dellhag från Halmstad blir ny vd för Malmö allmännytt­iga bostadsbol­ag, MKB.
Bild: MKB Marie Thelander Dellhag från Halmstad blir ny vd för Malmö allmännytt­iga bostadsbol­ag, MKB.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden