Hallandsposten

Cina hoppas kunna uppmuntra till återbruk

Cina Rane har lång erfarenhet av cityhandel­n i Halmstad. Nu ställer hon sig på egna ben och öppnar en ny second handbutik, med ett lite annorlunda koncept, på Brogatan.

- Jerry Carlsson jc@hallandspo­sten.se 010-471 51 65

Nu satsar Cina Rane på ett annorlunda second hand-koncept i centrum. Kunderna kommer att vara hennes leverantör­er.

Efter 17 år som bland annat butikschef för klädbutike­n Flash kände Cina Rane att hon ville pröva sina vingar och driva en egen butik.

Hon visste dock inte riktigt vad hon ville satsa på.

– Efter att jag hade funderat ett tag fick jag veta att en tjej som tidigare jobbade i en klädbutik i centrum hade fått anställnin­g i en butik som heter Busfrö nytt och bytt i en annan stad i Sverige. Jag ringde upp henne för att ta reda på mer om butikens koncept och tände direkt på idén, säger Cina Rane och fortsätter:

– Det här med återanvänd­ning av kläder har alltid legat mig varmt om hjärtat.

Busfrö nytt och bytt,

som startades av Stina Qubti i Västervik 2010, är ett franchisek­oncept som i dag finns i fem städer i Sverige.

I början var verksamhet­en uteslutand­e inriktad på barnkläder men har under åren vuxit till att omfatta även damkläder, heminredni­ng och leksaker.

Konceptet bygger på att människor lämnar in sina begagnade prylar till butiken och får betalt för sina produkter när de blir sålda.

– Det ställer i sin tur stora krav på kvaliteten. Jag kommer därför inte ta emot kläder och saker som jag bedömer inte går att sälja inom 60 dagar.

Det är ännu en dryg månad kvar tills Cina öppnar butiken på Brogatan. Den 500 kvadratmet­er stora källarloka­len gapar fortfarand­e tom.

– Mina kunder är mina leverantör­er och för att kunna köra i gång behöver jag få in både kläder, inrednings­prylar och leksaker.

Vecka 9 öppnar hon därför sin inlämning.

Fyra dagar i veckan under tre veckor kan människor lämna in sina påsar med saker som de vill sälja.

– Det finns ett tak för hur mycket man får lämna in varje månad annars finns det en risk för att volymerna inte blir hanterbara.

Nu ser Cina Rane

fram emot att få driva den nya verksamhet­en i Halmstad.

– Det ska verkligen bli jättekul. Även om många butiker har gått omkull i centrum på senare tid så upplever jag att det finns en framtidstr­o bland de handlare som finns kvar.

 ??  ??
 ??  ?? Bild: Jari Välitalo Snart kommer källarloka­len på Brogatan att fyllas med kläder, inrednings­prylar och leksaker.
Bild: Jari Välitalo Snart kommer källarloka­len på Brogatan att fyllas med kläder, inrednings­prylar och leksaker.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden