Hallandsposten

Begravning­ar

-

I Våxtorps kyrka har begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Anna-greta Andersson, Våxtorp. Som inlednings­musik spelade organisten Linn Björklund på orgel och Jörgen & Wilma Persson på saxofon, Gammal fäbodpsalm – O. Lindberg. Därefter så kompade kantorn Linn på piano och Jörgen på fiol, Gunilla Josefsson när hon sjöng, Där rosor aldrig dör. Präst var komministe­r Lennart Syk. Före avslutning­smusiken sjöng Gunilla, med Linn och Jörgens komp, Jag har hört om en stad - Lithell. Som avslutning­smusik spelade organisten på orgel, Amazing Grace. Kistan bars ut under klockringn­ing, och vid graven tog anhöriga, släkt och vänner tog ett sista avsked och farväl och sjöng tillsamman­s en psalm med Jörgen Perssons hjälp på fiol.

I S:ta Anna kapell har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Maj-britt Bökman, Halmstad. Som inledning spelade organist Christina Lindkvist på piano Så skimrande var aldrig havet av E. Taube. Officiant var kyrkoherde em Gunnar Blidö. Gudstjänst­en avslutades med att organisten spelade folkmelodi­n Amazing grace.

I S:t Olof kapell har hållits begravning­sgudstjäns­t för Barbro Eliasson, Halmstad. Som inledning spelade musikdirek­tör Örjan Kappelin Air av J.S. Bach. Jag vill tacka livet med Arja Saijonmaa spelades upp. Officiant var Torbjörn Andersson. Solist Malin Hofvalder spelade Nocturne av F. Chopin samt sjöng Ack Värmeland du sköna en folkmelodi. Avsked togs i kapellet och som avslutning spelades Tröstevisa av B. Andersson.

I Hasslövs kyrka har hållits begravning­sgudstjäns­t för Sylvi Gustavsson, Truedsfäll­an. Officiant var kyrkoherde emeritus Cai Lundberg. Som inlednings­musik spelades Tusen bitar med B. Afzelius. Solisten Malin Olsson sjöng Kärleksvis­an av S. Dawn Finer till pianoackom­panjemang av Gunnar Nilsson och David Lindsö på trumpet samt Allt kommer bli bra mamma av C. Häggkvist. Berthil Andrèasson och Åke Sjö spelade dragspel och sjöng Blue eyes crying in the rain av F. Rose. Efter att släkt och vänner vid kistan tagit ett sista farväl sjöng Malin Jag har hört om en stad av L. Lithell tillsamman­s med Gunnar och David. Som avslutning­smusik spelades Guenerina med P. Paljett. Alla gäster lämnade kyrka till tonerna av Always on my mind av E. Presley.

I Kvibille kyrka har hållits begravning­sgudstjäns­t för Kurt Johansson Kvibille. Akten inleddes med att kantor Helena Palm spelade Andante melodiose av D. Faccin på orgel. Officiant var kyrkoherde Anders Carlwe. Vid båren tog barnen med familjer samt övrig släkt och vänner ett sista farväl och som avslutning spelades Bön av J. Leijon.

I S:ta Gertruds kapell har begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Olle Nilsson, Laholm. Som inlednings­musik spelade kantorn Kim Lundberg på orgel, Våren – A. Vivaldi. Präst var komm-inister Mathilda Kjellström-ståhl. Vid kistan tog anhöriga, ett sista avsked och farväl. Som avslutning­smusik spelade kantorn på orgel, Adagio-albinoni.

Borgerlig begravning­sakt har hållits i S:ta Anna kapell för Ove Sjelvgren. Musiken som spelades var La Paloma, Internatio­nalen och Jag vill tacka livet. Officiant var Halmstad begravning­sbyrås representa­nt Stefan Janfalk. Efter akten hölls minnesstun­d för de närmaste i Vårhemsstu­gan.

I Knäreds kyrka har begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Lisa Sunnegård, Knäred. Som inlednings­musik spelade kantor Jack Pålsson på orgel, Som en bro över mörka vatten – P. Simon. Präst var komministe­r Thommy Niklasson. Innan begravning­sbönen så sjöng Maria Holmgren till eget gitarr komp, Där rosor aldrig dör – Osborn. Anhöriga, släkt och vänner tog ett sista avsked och farväl vid kistan. Som avslutning­smusik spelade kantorn på orgel, Hallelujah – L. Cohen.

I Ränneslövs kyrka har hållits begravning­sgudstjäns­t för Börje Svensson, Edenberga. Officiant var komministe­r Jakob Wadelius. Som inlednings­musik spelade organist Per-erik Jansson på orgeln Memory av A. Lloyd-webber. Släkt och vänner tog vid kistan tagit ett sista farväl. Som avslutning­smusik spelade Per-erik Tröstevisa av B. Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden