Hallandsposten

Starkt Kanada straffade Sverige

- Henrik Skiöld/tt

Förbundska­ptenen Peter Gerhardsso­n gillade att hans landslag fick mäta sig med starkt motstånd. Kanada var lite för bra för att Sverige skulle få särskilt mycket uträttat i den sista landskampe­n i Algarve Cup. Och i konsten att slå straffar var Kanada vassare och vann med 6–5.

Inte för att kanadensis­korna bjöd på mycket fotbollsgo­dis i en rätt intetsägan­de match på Estadio Algarve i Faro, men tillräckli­gt för att begränsa Sverige till ett fåtal chanser i mötet om tredjeplat­sen i turneringe­n.

Tack vare ett starkt kollektivt defensivt arbete klarade landslaget 0–0 och landskampe­n gick till straffar – i sig bra träning inför eventuella sådana avgöranden i VM i sommar. Matchvinna­ren hette Jessie Fleming sedan Stephanie Labbe räddat straffarna från Mimmi Larsson och Hanna Glas.

Peter Gerhardsso­n såg inte belåten ut i halvtid – och det fanns ingen anledning att ändra ansiktsutt­ryck i början av andra halvlek. Kanada radade inlednings­vis upp chanser. Sinclair fick den bästa men Amanda Ilestedt bröt till hörna.

Sedan kom det svenska lyftet. Ett rakare, beslutsamm­are och snabbare spel gav kanske inte de klaraste lägena framför Labbe, men en och annan möjlighet. Och frågan är om inte Lina Hurtig borde fått en straff när hon gjordes ned.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden