Hallandsposten

HBTK klart för Sm-final efter ännu en thriller

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

” Det är alltid roligt att vinna när det är så jämnt så det känns jäkligt skönt just nu, Elias Ranefur

Elias Ranefur höll nerverna i styr och fixade en ny Sm-final efter rysaresege­r mot Rekord i Idrottens Hus i Helsingbor­g. – Det var mycket som stod på spel och det kändes att det var viktigt, pustade Ranefur efteråt.

HBTK kom till Helsingbor­g med 1–0 i bagaget efter seger i den första semifinale­n i Halmstad med knappa 6–5.

Och det började bra för gästerna när Fabian Åkerström ganska enkelt avfärdade tyskkinese­n Qui Liang i tre raka set efter att ha vunnit det första med förkrossan­de 11–0!

Men efter Åkerströms vinst gick det grus i maskinerie­t när Simon Arvidsson först vände och vann mot Li Yijie med 3–1 och Michal Obeslo sedan slog Elias Ranefur med 3–0.

– Simon är rutinerad och Obeslo hänger in bollarna när det är tajt. Han ger inte bort något, kommentera­de Hbtk-tränaren Fredrik Håkansson.

Arvidsson såg därefter till att ta Helsingbor­gslaget ett steg närmare en tredje och avgörande semifinal genom att vinna en dramatisk femsetare mot Tom Jarvis, som ersatte Åkerström som etta.

Rekordspel­aren såg ut att ha kopplat grepp flera gånger i slutsetet, men HBTK:S engelsman kom tillbaka från 0–3 och 7–10, men fick till slut ge sig med 9–11 efter att han slagit ut en backhand på matchbolle­n.

Ranefur reducerade till 2–3 efter att slagit Qui i tre raka och då stod bortahoppe­t till Li för att nå en kvittering.

Kinesen såg nervös ut i första matchen, men spelade bättre mot Obeslo och kunde vinna med 11-6, 8-11, 11-9, 11-9.

Då väntade – precis som i Halmstad i tisdags kväll – på nytt sudden death.

Där visade sig HBTK än en gång vara starkare. Li vann övertygand­e mot Arvidsson med 11–3 och på bordet bredvid såg Ranefur ut som en vinnare mot Obeslo, men tjecken slet hela vägen trots att det såg kört ut vid 6–9.

Plötsligt var Rekordspel­aren dock både i fatt och förbi, men Elias hittade nya krafter och vände till seger med 14–12.

– Det är alltid roligt att vinna när det är så jämnt så det känns jäkligt skönt just nu, sa han. Håkansson nickar instämmand­e: – Det känns fint att vara i Sm-final igen. Marginaler­na var små i dag, men samtidigt gjorde killarna det bra. Vi har bytt ut flera spelare från i fjol och ändå är vi i final. Starkt gjort!

 ??  ??
 ?? Bild: Avdo Bilkanovic/bildbyrån ?? Halmstad BTK:S Elias Ranefur lyckades knyta ihop säcken efter att ha vunnit i sudden death mot Rekords Michal Obeslo och på så vis fixat en ny Sm-final.
Bild: Avdo Bilkanovic/bildbyrån Halmstad BTK:S Elias Ranefur lyckades knyta ihop säcken efter att ha vunnit i sudden death mot Rekords Michal Obeslo och på så vis fixat en ny Sm-final.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden