Hallandsposten

43-åring hotade att ”klippa” polisman

Att peka på en polis och säga något i stil med att ”dig ska jag klippa” är olagligt. Det har nu en 43-årig Halmstadbo blivit varse om.

-

43-åringen nekar till att han skulle gjort det han nu åtalas för, nämligen hotat en tjänsteman. Han var arg och sa en del saker han ångrade, men något dödshot vill han inte kännas vid.

Vem av polisen som anklagar honom och 43-åringen som talar sanning får nu tingsrätte­n avgöra.

Att polisen har kollegor som vittnar till hans fördel kan underlätta avgörandet när ord annars står mot ord.

Kollegorna­s historia är bestämd, det var vid en avvisiteri­ng på polisstati­onen som 43-åringen hotade polismanne­n. 43-åringen hade hämtats in för att han varit för berusad och orsakat bråk på en krog i Halmstad under kvällen.

Han ska under visitering­en ha uttalat att han skulle ”klippa” polisen, vilket tolkades som ett dödshot, och ska även i förbifarte­n ha nämnt något om polisens familj.

Hoten har begränsat polisens privatliv, säger han, eftersom att han har små barn och ”inte vet vad 43-åringen är kapabel till”.

Men 43-åringen menar att han inte är kapabel till något våldsamt alls. Han säger att polisen borde be honom om ursäkt, eftersom att han ska ha uppträtt hotfullt mot 43-åringen redan i bilfärden till stationen.

Att polisen nu är rädd för sin säkerhet och kräver 7 000 kronor i skadestånd av 43-åringen för oron han orsakats beskriver 43-åringen som ”löjligt”.

”Han gjorde fel mot mig och jag gjorde fel mot honom”, säger han och motsätter sig skadestånd­skravet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden