Hallandsposten

Skummeslöv får fler offentliga toaletter

Kommunen och föreningen bakom Skummeslöv­sbadet vill göra badet till en träffpunkt. Nu har de kommit ett steg på vägen, då kommunen fått bygglov för en servicebyg­gnad.

- Carina Nilsson cn@hallandspo­sten.se 010-471 50 97

En del av visionerna som kommunen och Skummeslöv­sbadets ekonomiska förening presentera­de för ett år sedan är nu på väg att bli verklighet.

Nyligen beviljades ett bygglov för en servicebyg­gnad som ska rymma en handikappt­oalett och omklädning­srum bland annat.

Samtidigt som kommunen och badet har planerat för en träffpunkt så har länsstyrel­sen arbetat på att få det närliggand­e naturreser­vatet Skummeslöv­s södra mer tillgängli­gt för besökare.

– Jag tycker vi har kommit en god bit på väg mot att skapa en träffpunkt. Parkeringe­n vid reservatet blev nyligen klar och med bygglovet på plats kan man förmodlige­n börja bygga efter sommaren, säger Ulf Altinius som är ordförande i Skummeslöv­sbadets ekonomiska förening och fortsätter:

– Kommunen uppför byggnaden men den kommer att stå på badets mark. Det kommer att bli ett stort lyft för badet när den blir klar, men den blir också tillgängli­g för andra strandbesö­kare eller de som besöker reservatet.

Skummeslöv­sbadets egna planer på bland annat en husbilspar­kering har däremot gått i stöpet.

– Det finns en mycket unik insekt som lever där, så vi fick inte gräva i marken. Men vi har andra planer, det är dock inte riktigt klart än så vi går inte ut med det ännu, säger Ulf Altinius.

Servicebyg­gnaden kommer förhoppnin­gsvis att vara klar till nästa sommar.

 ??  ?? Ulf Altinius är ordförande i Skummeslöv­sbadets ekonomiska förening. Badsäsonge­n 2020 ska det förhoppnin­gsvis finnas nya toaletter och omklädning­srum vid badet. Bassängen har renoverats sedan bilden togs. Bild: Jonatan Gernes/arkiv
Ulf Altinius är ordförande i Skummeslöv­sbadets ekonomiska förening. Badsäsonge­n 2020 ska det förhoppnin­gsvis finnas nya toaletter och omklädning­srum vid badet. Bassängen har renoverats sedan bilden togs. Bild: Jonatan Gernes/arkiv

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden