Hallandsposten

Höjdare sätts i heta stolen om digitalise­ring

Två vd:ar, en politiker och en kommundire­ktör får inta heta stolen under den digitala veckan i slutet av mars. Kommunen har ett fullspäcka­t program hela veckan.

- Isabel Bark ib@hallandspo­sten.se 010-471 51 20

I slutet av mars anordnas Eu-initiative­t All digital week i Hylte. Med fokus på vardagarna blir det en mängd aktivitete­r som ska ”inspirera, engagera och involvera” invånare och medarbetar­e att bli mer digitalt medvetna.

– Det blir en hel del roliga saker och en stor variation under den veckan. Allt från minimässa och besök från regeringen till drop inevents och digital detox, säger projektled­aren Kajsa Paniagua Iacobi.

Under veckan får olika verksamhet­er i kommunen möjlighet att visa hur de arbetar med digitalise­ring.

Kommunens digitalise­ringsteam och näringsliv­sansvariga Camilla Johansson turas om att fråga ut fyra nyckelpers­oner i heta stolen under frukostsem­inarier – Victoria Ekman, vd för CE Produkter, Håkan Naij, brukschef Stora Enso, kommundire­ktören Per Borg och opposition­srådet Anna Roos.

– Det är ett sätt att få veta hur de ser på digitalise­ring i dag och i framtiden, säger Kajsa Paniagua Iacobi.

Den 29 mars kommer Carl Heath från regeringsk­ansliet och berättar om vad som görs i Sverige för att stärka människors motståndsk­raft mot desinforma­tion, propaganda och näthat i digitala miljöer.

– Det är något vi verkligen vill lyfta. Det kommer att bli intressant och givande för alla. Många aktivitete­r vi har under veckan är öppna för allmänhete­n.

Invånare kan själva testa på modern teknik på kommunens nya digitala center - till exempel kan man göra en 3D-scanning av sig själv eller prova Vr-glasögon. Själva invigninge­n av centret äger rum senare i vår.

Det blir en hel del roliga saker och en stor variation under den veckan. Kajsa Paniagua Iacobi projektled­are

 ?? Bild: HP Arkiv ?? Victoria Ekman, Håkan Naij, Per Borg och Anna Roos deltar i frukostsem­inarierna under All digital week den 25–31 mars.
Bild: HP Arkiv Victoria Ekman, Håkan Naij, Per Borg och Anna Roos deltar i frukostsem­inarierna under All digital week den 25–31 mars.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden