Hallandsposten

Stina Nilsson: ”Det kommer att bli rafflande tävlingar”

Stina Nilsson kunde inte rå på Maiken Caspersen Falla den här gången heller. Norskans seger i världscups­printen i Drammen skapar dramatik inför avslutning­en på säsongen. – Det kommer att bli rafflande tävlingar, säger Stina Nilsson till SVT.

-

Fram till lårskadan i Otepää i januari stormade Stina Nilsson fram i längdspåre­n och radade upp sprintsegr­ar. Och trots att hon nyss har kommit tillbaka i tävlingsfo­rm – Nilsson tog Vm-silver bakom Maiken Caspersen Falla häromvecka­n – toppar hon fortfarand­e den totala sprintcupe­n.

Men efter världscupt­ävlingen i norska Drammen är försprånge­t nästan borta.

Stina Nilsson leder fortfarand­e sprintcupe­n, men med två sprinttävl­ingar kvar – i Falun på lördag och i Québec nästa vecka – är hon bara 13 poäng före Caspersen Falla.

– Hon är superstark, det är imponerand­e. Det kommer att bli riktigt rafflande tävlingar, säger Nilsson om fortsättni­ngen.

Sprinten i Drammen var Nilssons första tävling efter ett framgångsr­ikt VM i Seefeld. Svenskan tog sig till final och såg ut att gå mot en pallplats, men på upploppet syntes det att hon nog ändå fortfarand­e saknar lite av den explosivit­et som hon visade upp före skadan.

Världsmäst­aren Falla vann, och Nilsson fick till slut sig nöja sig med en fjärdeplat­s, slagen också av norskan Astrid Uhrenholdt Jacobsen och ryskan Natalja Neprjajeva.

– Jag gjorde mitt bästa, det är surt att bli fyra men jag hade inte mer krafter i dag. De var bättre än jag. Jag får ut det jag har med de förutsättn­ingarna jag har, säger Stina Nilsson till SVT.

Johannes Høsflot Klaebo vann på herrsidan.

 ??  ?? Stina Nilsson slutade fyra i Drammen.
Stina Nilsson slutade fyra i Drammen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden