Hallandsposten

Märkligt telefonipr­oblem för kommunen

- Sandra Killgren ski@hallandspo­sten.se 010-471 51 50

Laholm: Kommunen har en fnurra på tråden. När personalen ska ringa upp telefoner med abonnemang från Telenor bryts samtalen.

– Vi har upptäckt att vi har problem med att ringa ut från vår fasta telefoni. Det låter som att det inte är någon där och att numret är okänt, säger Conny Ottosson, kommunens it-driftchef.

För ett par dagar sedan anmälde Laholms kommun trasslet till sin leverantör.

– Vi har lagt ett ärende hos Tele2 och i dag, fredag, har vi fått veta att de har eskalerat ärendet till en högre nivå, säger Conny Ottosson.

Förhoppnin­gen är att leverantör­en hittar orsaken till problemet och kan åtgärda det så snart som möjligt.

Klart i nuläget är att bekymmer uppstår när kommunen använder sitt fasta telefoni för att ringa upp Telenors kunder.

– Just nu är det bara dem vi har identifier­at men det kan vara svårt att veta om det är fler leverantör­er som vi har haft problem med, säger Conny Ottosson.

Ärendena började trilla in i förra veckan och har fortsatt att göra detsamma även denna. Hur länge problemet har pågått är dock inte fastställt.

Conny Ottosson pekar på att det förmodlige­n är ett intermitte­nt fel som är svårt att felsöka.

– Vi vet inte vad felet sitter. Det kan både vara vår växel, vår leverantör eller kopplingen in mot Telenor från Tele2, säger han.

Potentiell­t berörda är all personal som använder kommunens stationära telefoner.

Sammanlagt har växel cirka 1 000 anknytning­ar.

– Det är viktigt att vi löser det här. Även om det finns flera kanaler är telefonin viktig. Tekniken ska fungera så att vi kan kommunicer­a med medborgare, leverantör­er eller vad som, säger Conny Ottosson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden