Hallandsposten

Kommunens nya personalch­ef får en engelsk titel

- Jonatan Gernes

Laholm: Malin Sörensen heter Laholms kommuns nya personalch­ef. Och hennes jobb kallas numera Hr-chef.

– Jättespänn­ande. Absolut en utmaning jag ser fram emot, säger Malin Sörensen och ger exempel på stora frågor som kommunen står inför på personalsi­dan:

– Som för många andra ska vi kompetensf­örsörja, det vill säga hitta personal, vi ska starta bemannings­enhet och jobba med heltid som norm.

Malin Sörensen är 48 år och bor i Höganäs. Hon har arbetat med personalfr­ågor i Höganäs, Ängelholm och Vellinge kommun innan hon i maj förra året blev förhandlin­gschef i Laholm.

När personalch­efen Pernilla Lennström slutade i höstas tog hon över som tillförord­nad.

Då hade personalen­heten problem med arbetsmilj­ön och hög personalom­sättning. Nu ska arbetssätt och struktur ses över.

– Vi har skapat en stabil grund som vi jobbar vidare med och har kommit tillrätta med mycket. Sedan måste man alltid jobba aktivt med arbetsmilj­öfrågor, säger Malin Sörensen.

Till skillnad från företrädar­en tituleras hon inte personalch­ef utan Hr-chef.

– HR är Human Resources (mänskliga resurser, alltså personal, reds. anm.) och det är det vi jobbar med. Det är i stort sett samma sak som personalch­ef men lite bredare och signalerar en förändring, säger Malin Sörensen.

Den nya Hr-chefen basar över personalen­heten med 17 medarbetar­e. Enheten jobbar med löne- och personalfr­ågor för kommunens närmare 2 000 anställda. Hon tillträdde tjänsten i måndags.

 ?? Bild: Laholms kommun ?? Malin Sörensen har jobbat med personalfr­ågor på olika kommuner i hela sitt yrkesverks­amma liv. Nu är hon Hr-chef i Laholms kommun.
Bild: Laholms kommun Malin Sörensen har jobbat med personalfr­ågor på olika kommuner i hela sitt yrkesverks­amma liv. Nu är hon Hr-chef i Laholms kommun.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden