Hallandsposten

Är det de signalerna ni vill sända ut till era barn?

-

Österledsk­olan. Vi är två elever som går i årskurs nio på denna otroligt ”hemska skola”. Vi skriver främst den här insändaren för att vi vill visa från vårt perspektiv och hur vi upplever situatione­n på Österledsk­olan. Vi tycker givetvis att våld ska aldrig förespråka­s och att det ska finnas konsekvens­er för detta. Men det vi upplever är att den situatione­n har blivit extremt felvinklad och felvriden. Vriden så pass långt att allt har övergått till ren och skär rasism.

Ingen skola är perfekt och vi håller med att Österled inte heller är det men vi har gått här snart i tre år och har inte upplevt att det varit några som helst problem. Att det skulle vara så mycket fel på lärarna här förstår vi faktiskt inte. Varje person på sitt arbete försöker göra allt den kan för att kunna lösa konflikter och ibland sker konflikter som inte går att lösa. Samma sak med våra två rektorer, som vi anser verkligen gör sitt yttersta för att få skolan att fungera som vanligt. Att de inte kan svara på allt som skrivs och sägs är ganska självklart, de har andra viktigare saker att göra. Som att ha möten om hur man ska kunna utveckla skolan för att sådant här inte ska behöva inträffa i framtiden.

Vi tycker att det är lågt av er föräldrar att spekulera kring hur eleverna har det på skolan när ni knappast har besökt den. Att skriva på Facebook i ”Anslagstav­lan” gör knappast saken bättre. Tänk efter helt ärligt, hur många hade egentligen sagt det här i verklighet­en? Att skicka ut sina åsikter till höger och vänster när man inte ens vet fakta, vad är det för beteende? Är det de signaler ni vill sända ut till era barn?

Under onsdagen uppkom även extremt många kommentare­r som ”släng ut svinen omedelbart” och ”en mobb av föräldrar som går in på skolan och spöar skiten ur slynglarna”. Då undrar nog många: Var det inte våldet som vi ville stoppa?

Vilka är egentligen dom vuxna i den här situatione­n? Att det även ska diskuteras att man ska ta sig dit för att kräva att rektorerna ska gå av vad är det för argument?

Vi vet mycket väl att vi inte är de enda eleverna på skolan som tänker såhär därför känner vi att nu är det dags att vi får säga vårt!

Vad ger det för rätt med att människor från Stockholm med flera ska kommentera hur vi har det på vår skola. Har ni någon gång varit här?

Vi vet mycket väl att vi inte är de enda eleverna på skolan som tänker såhär därför känner vi att nu är det dags att vi får säga vårt!

Helt ärligt känner vi oss besvikna och ledsna över att folk i den här lilla byn har så förutfatta­de meningar av något som vi inte alls känner är något problem. Förhoppnin­gsvis har ni nu förstått att det kanske inte är så hemskt som ni tror på skolan. Men varför inte komma på ett besök på skolan där vi elever kan visa vår skola för er?

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden