Hallandsposten

”Dallas” nöjd med prisgala

-

Per-erik ”Dallas” Dahlin från Halmstad var nominerad i klassen integratio­n vid torsdagskv­ällens eldsjälsga­la på Berns salonger i Stockholm. Han vann inte men är väldigt nöjd med tillställn­ingen.

Var det en trevlig kväll?

– Ja, verkligen! Det var en vinst i sig att vara nominerad, och jag hade fantastisk­t roligt på galan. Det är enastående att det finns så många goda människor, sådant borde komma fram oftare i media. Jag pratade med flera under kvällen och det kan resultera i spinoff-effekter och nya samarbeten.

Du var nominerad för att du tränar nyanlända ungdomar i fotboll i Haverdals IF, vilket vi skrev om i somras i HP. Men vinsten i integratio­nsklassen gick till Solvei Envall från Ljusdal som hjälper nyanlända tjejer.

– Ja, hon var en värdig vinnare. Flickor hamnar ofta i bakgrunden, i de flesta sammanhang.

Hur går det annars med ditt eget spelande med de nyanlända killarna?

– Det fortsätter men på en annan plats. Flera av killarna fick flytta från boendet på Plönninge till Spenshult och då blev det för långt att åka till Haverdal, med flera bussbyten. Därför träffar jag dem numera på Spenshult och tanken är att på sikt integrera dem i Oskarström­s IF. Vi får se hur det går.

Åter till torsdagens gala där det även var flera uppträdand­en. Du fick väl höra en kvinna från ett av Haverdals grannsamhä­llen?

– Ja, Mariette Hansson från Harplinge. Hon var jättebra och gjorde en fantastisk duett med Andreas Weise.

Fotnot. Årets eldsjäl arrangeras av Folkspel, föreningsl­ivets spelbolag. Läs mer om Per-erik ”Dallas” Dahlins projekt på hallandspo­sten.se.

 ??  ?? Per-erik ”Dallas” Dahlin.
Per-erik ”Dallas” Dahlin.
 ??  ?? Mariette sjöng på eldsjälsga­lan.
Mariette sjöng på eldsjälsga­lan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden