Hallandsposten

Dusan Djuric redo för debut när HBK möter Falkenberg

-

Det har gått drygt elva år sedan han senast spelade match i Halmstads BK:S tröja. På lördagen, i träningsma­tchen mot Falkenberg­s FF i Spanien, är Dusan Djuric redo att dra på sig Hbk-dräkten igen. – Jag kommer att få en halvlek, säger det omdiskuter­ade nyförvärve­t.

Bara 17 dagar återstår till Superettan-premiären mot Jönköpings Södra när HBK spelar sin näst sista träningsma­tch.

Hallandsde­rbyt mot Falkenberg sker i skymundan på lördagseft­ermiddagen i spanska Salou, där Falkenberg ligger på träningslä­ger. HBK:S läger är utanför Barcelona, halvannan timme åt nordost längs Medelhavsk­usten.

Dusan Djuric blev klar för Bollklubbe­n den 26 februari, men var inte tillräckli­gt ifatt med träningen för att vara aktuell för spel under matcherna i Svenska cupen.

Nu är den 34-årige mittfältar­en, som kommer från Gais i fjol, det.

– Jag har tränat på väldigt bra och kört mycket extra, extra kondition, och börjar känna att jag har fått tillbaka benen igen, att jag orkar springa och göra saker med bollen. Så det känns väldigt bra faktiskt, säger han till HP.

Djuric berättar att han kommer att spela andra halvlek mot Falkenberg. Hur ska det bli att spela för HBK igen?

– Det känns jättebra, jag är verkligen sugen på att få göra debut igen, om man säger så. Jag är väl lite nervös för det, om jag ska vara ärlig – jag brukar inte vara nervös, men jag börjar känna det i magen lite. Men det är bara positivt, bara härliga känslor.

Dusan Djuric lämnade HBK för schweizisk­a FC Zürich i januari 2008. Karriären har även tagit honom till franska Valencienn­es, danska Odense och schweizisk­a FC Aarau innan han återvände till Sverige, där han spelade för Dalkurd 2016 och för Gais 2017–18.

Han har varit på väg hem till HBK flera gånger tidigare, men då hamnat i andra klubbar till slut.

När övergången blev klar i februari rasade fansen i Bollklubbe­n Support och kallade Djuric ”seklets största Judas” i sociala medier. Inlägget togs sedan bort och supporterk­lubben bad om ursäkt. Hur ser du på detta med några veckors distans?

– Alltså, om jag ska vara helt ärlig så bryr jag mig inte så mycket om vad de säger. Det är klart att det är tråkigt att de känner så och jag känner det verkligen inte så. Men vad jag kan göra är att motbevisa dem, att spela och spela bra, och så hoppas jag att de kommer att ändra sin attityd, säger Dusan Djuric.

HBK:S jakt på en ny anfallare i stället för korsbandss­kadade Johan Oremo har ännu inte gett något napp. Klubbchefe­n Tony Karlsson säger till HP att man letar efter en spelare på lån, att man har en rad namn man jobbar med och att det förhoppnin­gsvis ska röra på sig i frågan under helgen.

Thomas Boakye och Jesper Westerberg vilas mot Falkenberg.

 ?? Bild: Krister Andersson/bildbyrån ?? Dusan Djuric är tillbaka i HBK efter utflyktern­a till FC Zürich, Valencienn­es, Odense, Aarau, Dalkurd och Gais. Mittfältar­en räknar med att få göra debut i en halvlek under lördagens träningsma­tch mot Falkenberg i Spanien.
Bild: Krister Andersson/bildbyrån Dusan Djuric är tillbaka i HBK efter utflyktern­a till FC Zürich, Valencienn­es, Odense, Aarau, Dalkurd och Gais. Mittfältar­en räknar med att få göra debut i en halvlek under lördagens träningsma­tch mot Falkenberg i Spanien.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden