Hallandsposten

Drömstart visade Hammers rätta vägen i måste-matchen

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

En ny förlust och Hockeytvåa­n hade varit hotande nära. Men Erik Åhléns och Williams Bergs tidiga mål gav Halmstad Hammers en drömstart mot Helsingbor­g. Till slut blev det 5–2 till Hammers i måste-matchen. hockey de 334 åskådarna i Halmstad arena bjöds på.

Helsingbor­g klev på bättre i början av andra perioden, men Anton Malmborg lyckades freda hemmakasse­n med tur och skicklighe­t.

I stället ökade Marcus Borgh på till 3–0 för Hammers när han tryckte in returen från en ribbträff efter 14.49. Ludvig Boquist satte 4–0, assisterad av Hugo Johansson, med klockan på 18.20.

Hammers skadelista blev ännu längre då båda backarna i tredjefemm­an, Robin Holm och Hampus Johansson, tvingades utgå under andra akten.

I pausen mellan andra och tredje perioden drog Helsingbor­gsbacken Jesper Rosdahl på sig matchstraf­f och en femminuter­sutvisning för laget för att ha ”smädat domarna”.

Men Hammers power play har hackat hela vintern och gjorde det även nu. I stället reducerade Helsingbor­g till 1–4 genom Julius Bergkvist efter 10.20, Erik Åhlén gjorde 5–1 för Hammers (13.12) och Mattias Tellström 2–5 för gästerna (18.54).

Hammers klättrar genom segern från femte till tredje plats i tabellen

– Det här var oerhört viktigt för gruppen, för humöret och för självförtr­oendet, säger Erik Åhlén.

På söndag väntar Grästorp borta.

?? Bild: Jari Välitalo/arkiv ?? Tidig målskytt – Erik Åhlén gav Hammers ledningen redan efter 54 sekunder i viktiga hemmamatch­en mot Helsingbor­g.
Bild: Jari Välitalo/arkiv Tidig målskytt – Erik Åhlén gav Hammers ledningen redan efter 54 sekunder i viktiga hemmamatch­en mot Helsingbor­g.