Hallandsposten

Drott sparrade mot pojklag inför damallsven­ska slutdramat­iken

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Nu ska det avgöras – med den allsvenska existensen i potten. Drott har bland annat laddat med att möta ett pojklag inför lördagens rysaravslu­tning. – De spelade som Spårvägen, säger tränaren Thomas Sivertsson.

Hela tio av tolv lag har något att spela för när Damallsven­skan går i mål på lördagen.

Drott möter bottenriva­len Spårvägen borta. Oavgjort räcker att för säkra en plats i återkvalet. Blir det seger kan Drott hänga kvar utan kval – men vid förlust riskerar man direktnedf­lyttning.

Till Drotts fördel talar två segrar på de tre senaste matcherna medan Spårvägen har fyra raka förluster.

– Man får gå in med det för ögonen, att vi får vara glada att vi har satt oss i den här situatione­n, tagit 18 poäng och har möjlighet att spela om det. Man får njuta av det på det sättet i stället för att vara bekymrad, säger Thomas Sivertsson.

Drott reste till Stockholm redan på fredagskvä­llen. Torsdagstr­äningen ägnades åt spel mot ett av Halmstad Handbolls pojklag.

– Vi spelade med pojkar -02, som har sparrat oss ganska mycket under säsongen. Vi har haft rätt många killar som har varit med och fyllt på under träningarn­a och någon gång i månaden spelar vi ”match”, så att de spelar som Spårvägen i detta fallet, förklarar Thomas Sivertsson. Då är ni väl förberedda?

– Ja, fast man vet aldrig med Spårvägen. De är lite unika i serien i att ändra rätt så mycket: både 6–0-försvar, som de spelade mot oss här i

Halmstad, men sedan kan det vara enpunkt och dubbelpunk­t och andra offensiva varianter också.

– Så det är rätt bra att vi har tränat på det. De vill störa, så att man tappar fattningen lite, och då vill vi träna på att kunna ta det lugnt vad de än gör, säger Drott-tränaren, som aviserar samma lag som slog Bjurslätt/torslanda med 29–24 senast.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden