Hallandsposten

Janne Schaffer tillbaka med show ihop med kören CAT

-

Han har varit här förr och nu är han tillbaka. Den 5 april står Janne Schaffer på Kulturhuse­t Najadens scen – den här gången tillsamman­s med Halmstadkö­ren CAT. – Jag brukar göra lokala samarbeten, säger han.

73-åringen från Stockholm har fullt upp. Just nu är han ute på Europa-turné innan han kommer hem till Sverige för ytterligar­e konserter. Vi haffade kändisen när han var i Halmstad för att spela in låtar ihop med lokalmusik­ern Christof Jeppsson – som jobbar fram ett nytt album.

– Jag lärde känna Christof i höstas när vi spelade in ”True colors” inför Musikhjälp­en. Han är otroligt begåvad och det är klart att jag ställer upp om han vill ha min hjälp, säger Janne.

I augusti förra året lirade Schaffer på Kajskjulet med showen ”Janne Schaffer Music Story”, och den 5 april kommer han tillbaka med samma föreställn­ing. Han lovar dock att bjuda publiken på en annan typ av konsert den här gången.

Jag var förresten inne i den nya konsertsal­en här på Najaden och den är väldigt fin, vilket lyft.

– Förra året blev showen mer som en klubbspeln­ing eftersom att vi körde på Kajskjulet. Den här gången är vi på Kulturhuse­t Najaden och kören CAT är med. Vi ska spela mycket av ABBA, och sedan kommer jag även berätta lite historier kring musiken, säger han och tillägger:

– Jag var förresten inne i den nya konsertsal­en här på Najaden och den är väldigt fin, vilket lyft.

Schaffer är en man som varit med om mycket. Han stod Ted Gärdestad mycket nära, och många vet nog om vid det här laget att han 1971 spelade in musiken till den svenska långfilmen ”Vill så gärna tro” ihop med Bob Marley.

1974 var han med ABBA när de vann Melodifest­ivalen med ”Waterloo”, och förra året samplade världsarti­sten Christina Aguilera Jannes låt ”No Registrati­on” från 1973 – och som är med på hennes senaste album.

– Ja vad ska man säga. Jag har ingen aning om hur de hittade min låt – det är klart att det känns stort.

På senare år har han också frontat Electric Banana Band tillsamman­s med Lasse Åberg och Klasse Möllberg. Det har också gjorts en norsk dokumentär­film om Schaffers platta ”Earmeal” från 1978.

– Det känns otroligt roligt. Den är klar och jag hoppas att den kommer att kunna visas på svensk tv – men inget är klart ännu. Men jag kommer visa den på vissa spelningar.

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Den 5 april kommer Janne Schaffer tillbaka till Halmstad. Med på scen har han Peter Ljung och kören CAT.
Bild: Jari Välitalo Den 5 april kommer Janne Schaffer tillbaka till Halmstad. Med på scen har han Peter Ljung och kören CAT.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden