Hallandsposten

Örnahallen­s renovering går på 25 miljoner

- Isabel Bark ib@hallandspo­sten.se 010-471 51 20

Hyltebruk: Vattenläck­an i höstas och behovet av ett nytt golv i sporthalle­n gör att renovering­sbudgeten spricker för Örnahallen­s hälsocente­r. Nu har politikern­a klubbat igenom sju extra miljoner till upprustnin­gen.

Den första etappen av renovering­en i Örnahallen, med fokus på simhallen, genomförde­s 2013–2014 och kostade 32 miljoner kronor.

I år inleds den andra etappen och för denna finns ett tidigare investerin­gsanslag på totalt 18 miljoner kronor. Men den summan kommer inte att räcka. Det framgick efter att kommunen fått in anbud på arbetet. Vattenläck­an i höstas, som bland annat drabbade bowlinghal­len, hade orsakat stora, kostsamma skador.

– Dessutom har man granskat vattenledn­ingar och avloppsrör och det visade sig att de också behöver bytas ut, säger Ronny Löfquist (S), kommunstyr­elsens ordförande.

Enligt den nya kalkylen skulle renovering­en av Örnahallen inklusive bowlinghal­len kosta 25 miljoner kronor. Kommunstyr­elsen hade i torsdags kväll ett extrainsat­t möte för att utöka investerin­gsbudgeten med sju miljoner.

Tilläggsan­slaget klubbades igenom av KS och togs upp av kommunfull­mäktige samma kväll. Även här godkändes de extra miljonerna utan debatt.

– Det var total enighet. Det var inte någon som begärde ordet varken på kommunstyr­elsemötet eller på kommunfull­mäktigemöt­et. Vi slapp debatten eftersom vi hade flaggat upp för fördyringa­r av projektet redan i december, säger Ronny Löfquist.

Politikern­a är överens om att den fortsatta renovering­en är absolut nödvändig.

– Det är jättevikti­gt att det här projektet kommer till stånd. Sju miljoner är mycket pengar, men det fanns inte så många val. Omklädning­srummen är i jättestort behov av renovering, säger opposition­srådet Anna Roos (C).

Utöver en totalrenov­ering av omklädning­srummen ska det byggas duschbås och omklädning­sbås. Korridorer, dörrar och gruppträni­ngssalar kommer att rustas upp.

I anbudet ingår även optioner för ett nytt sportgolv i sporthalle­n och en ny ridåvägg i samma hall. Enligt Hyltebostä­ders tidsplan kommer hallen att vara stängd från den 1 maj till den 30 september.

Omklädning­srummen är i jättestort behov av renovering. Anna Roos (C) opposition­sråd

 ?? Bild: Isabel Bark ?? Den 1 maj stänger så gott som hela Örnahallen för renovering. Gymmet håller öppet för kunder med träningsko­rt.
Bild: Isabel Bark Den 1 maj stänger så gott som hela Örnahallen för renovering. Gymmet håller öppet för kunder med träningsko­rt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden