Hallandsposten

Markägare vill stycka av tomter i grönområde­n

Mellbystra­nd: Tomter till sex villor och ett äldreboend­e. Det vill ägarfamilj­erna stycka av på en stor fastighet i södra Mellbystra­nd. Men grönområde­na är värda att bevara, enligt kommunen.

- Jonatan Gernes jg@hallandspo­sten.se 010-471 50 98

– Vi vill sälja mark till äldreboend­e eller flerfamilj­shus och villatomte­r, säger Kim Ejnarsson, en av delägarna.

Tre familjer äger fastighete­n Mellby 10:10. Den sträcker sig från havet och nästan hela vägen upp till motorvägen E 6 och gränsar i söder mot skogen Skummeslöv Norra.

Merparten är redan bebyggd och nu vill ägarna fylla i några av de kvarvarand­e luckorna.

– Äldreboend­et är min egen idé. Jag vill inte bara ha villatomte­r. Vi har en markbit med grönområde på 5 000 kvadrat, där det skulle kunna bli något i den stilen om man hittar någon som är sugen på att bygga, säger Kim Ejnarsson.

Kartorna som han har lämnat in till Laholms kommun markerar sex villatomte­r på olika grönytor på Syskonstig­en och Ejdervägen, och ett äldreboend­e i korsningen med Kustvägen.

– Vi vill inte bebygga alltihop, men där är luckor jämte vägarna som är onödiga att ha öppna.

Om det blir något av planerna beror till att börja med på vad kommunstyr­elsen svarar på ägarfamilj­ernas ansökan om planbesked. Kommunen har ännu inte tagit ställning till frågan. Ingen av de aktuella grönytorna finns med på kommunfull­mäktiges lista över tänkbara exploateri­ngsområden.

– Jag tycker att det är konstigt att vissa ska prioritera­s. Kommunen äger knappt någon mark i Mellbystra­nd, och sedan ska de avgöra vem som får bygga. Min åsikt är att dörren inte borde vara stängd, säger Kim Ejnarsson.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden