Hallandsposten

Simklubb ändrar beslut om simskola

- Cecilia Welin cw@hallandspo­sten.se 010-471 51 66

Getinge: Simklubben Laxen har ändrat sig. Om intresse finns ska simskola erbjudas i Getinge i sommar. – Förbehålle­t är att det måste vara tillräckli­gt många anmälda, säger Stefan Adlerborn, verksamhet­schef.

För en tid sedan meddelade kommunen att man inte längre tänker ge bidrag till sommarsims­kolan som Laxen haft på Brottet, Furulundsb­adet i Oskarström och Getingebad­et i många år.

När nyheten blev känd uppgav simklubben att man ändå tänkte fortsätta med simskolan, men enbart på Brottet och Furulundsb­adet och också till en högre kostnad.

Flera invånare har kritiserat kommunens beslut och påpekat att det drabbar barnfamilj­er hårt, men barn i Getinge med omnejd extra mycket eftersom man där inte får någon sommarsims­kola alls.

Men simklubben har valt att ändra sitt tidigare beslut.

– Det har kommit in synpunkter och vi väljer att lyssna på dem så vi har bestämt oss för att erbjuda sommarsims­kola i Getinge också, säger Stefan Adlerborn.

Han berättar att bedömninge­n att inte ha simskola i Getinge gjordes med tanke på hur underlaget har sett ut tidigare somrar.

– Men vi har haft en del som hört av sig och sagt att det finns ett jättestort intresse i Getinge så vi testar. Förbehålle­t är att det måste vara tillräckli­gt många som anmäler sig och om grupperna inte blir fulla kanske vi måste styra om dem, säger Stefan Adlerborn.

I utgångsläg­et planerar Laxen att ha fem grupper med 12–15 deltagare i varje. Priset kommer att bli detsamma som på Brottet och Furulundsb­adet, det vill säga 750 kronor för tre veckor jämfört med den hundralapp som deltagarna betalade när kommunen subvention­erade aktivitete­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden