Hallandsposten

Påkörd man åkte med på motorhuven

- Jonatan Gernes jg@hallandspo­sten.se 010-471 50 98

Mellbystra­nd: En man blev påkörd och låg kvar på motorhuven i 15 meter innan han ramlade av. Föraren har nu dömts till fängelse för misshandel.

Den dömde är en 43-årig man bosatt i Mellbystra­nd.

Han körde på en 64-årig man på en gårdsplan i Småland i oktober förra året. 43-åringen var där med sin flickvän för att hon skulle lämna över sitt barn till sitt ex. Det blev dålig stämning och en tredje person, 64-åringen, gick emellan för att förhindra bråk. Åk härifrån, sade han till paret. 43-åringen gasade upp bilen. Men i stället för att backa tillbaka ut körde han rakt fram över trädgården och på 64-åringen, som stod en meter framför höger framskärm.

Mannen flög upp på motorhuven och låg kvar där i omkring 15 meter innan han ramlade av när bilen körde i en stor cirkel på gräsmattan.

I stället för att backa tillbaka ut körde han rakt fram och på 64-åringen.

Delar av händelsefö­rloppet filmades med en mobilkamer­a.

43-åringen åtalades för grov misshandel och olaga hot. Under rättegånge­n hävdade paret att den påkörde mannen självmant satt sig på huven.

Växjö tingsrätt anser att den versionen kan avfärdas med stöd av två vittnen på platsen och den påkördes skada på benet som polisen dokumenter­at.

Men eftersom hastighete­n var låg bedöms misshandel­n inte som grov. Straffet blev fängelse i fyra månader. 43-åringen ska också betala ett skadestånd till offret på 11 000 kronor.

Han har sedan tidigare ett långt brottsregi­ster, främst för olika trafikbrot­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden