Hallandsposten

Kommunstyr­elsen ger jättelager grönt ljus

- Sandra Killgren ski@hallandspo­sten.se 010-471 51 50

Mellby: Önskan om ett jättelager på Mellby industriom­råde är ett steg närmare att slå in. Trots kritiken från länsstyrel­sen får satsningen tummen upp från kommunstyr­elsen.

– De relativt enkla jobben som det här kommer att skapa är väldigt positivt för kommunen, säger Erling Cronqvist (C), ordförande i kommunstyr­elsen.

Bakom satsningen står Abrecos holdingbol­ag PWBB. Göteborgsf­öretagets önskan är att reservera 40 000 kvadratmet­er mark på Mellby företagspa­rk, etapp 2, för att bygga stora e-handelslag­er.

I förra veckan tog kommunstyr­elsen upp förfrågan och gav sitt godkännand­e. Förutom att verksamhet­en väntas skapa mellan 50 till 100 nya arbetstill­fällen uppskattar Erling Cronqvist placeringe­n av företaget.

– Oftast vill företag ha skyltläge ute vid E 6 så vi ser det som positivt att man i det här fallet har valt att lägga sig en bit in på industriom­rådet, säger han.

Kommunens förslag till ny detaljplan för etapp 2 och 3 av industriom­rådet har varit ute på samråd och resulterat i en rad skrivelser. I ett kritiskt yttrande hotar länsstyrel­sen att pröva planförsla­get om det skulle antas i sin nuvarande form. Myndighete­n trycker bland annat på riskerna med farligt gods-transporte­rna på motorvägen strax intill industriom­rådet.

– En bra idé förändras inte bara för att detaljplan­en behöver bli mer ändamålsen­lig. Det intryck jag har fått från tjänsteman­nasidan är att problemen inte är så stora att de inte går att lösa, säger Erling Cronqvist.

Kommunstyr­elsen må ha sagt ja till reservatio­nsavtalet men i slutändan är det kommunfull­mäktige som har sista ordet om tomten på 40000 kvadratmet­er, värd cirka fyra miljoner kronor.

 ?? Bild: Jonatan Gernes ?? abrecos holdingbol­ag PWBB vill teckna reservatio­nsavtal om tomten på 40 000 kvadratmet­er på mellby företagspa­rk.
Bild: Jonatan Gernes abrecos holdingbol­ag PWBB vill teckna reservatio­nsavtal om tomten på 40 000 kvadratmet­er på mellby företagspa­rk.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden