Hallandsposten

Filma action i skidbacken eller i köket

-

Med en actionkame­ra kan du inte bara ta coola filmer när du åker snowboard eller mountainbi­ke. Du kan också göra en matlagning­svideo, filma blomman som slår ut eller göra en egen På spåret-video.

En bra sak med Hero 7 black är att det går att byta batteriet. Du kan ta med flera laddade batterier och filma hela dagen. Batteriet kan ta slut efter någon timme, beroende på inställnin­gar, temperatur och annat.

Att ta ut batteriet är också lösningen för att få en omstart när den lilla kameran hänger sig.

Kameran kraschar inte under filmning men ibland när jag ska göra olika inställnin­gar. Det känns lite buggigt.

Gränssnitt­et har gjorts mer användarvä­nligt än på tidigare modeller, men är inte alltid logiskt. Jag saknar till exempel ett batterispa­r- eller flygplansl­äge. Nu måste jag gå in på flera ställen i menyerna för att stänga av wifi, gps med mera. Det finns en svensk manual att ladda ned från Gopros hemsida. Den är till hjälp.

Om det inte varit för dessa brister hade betyget blivit 5. När allt funkar är Hero 7 black en fantastisk liten pryl som ger filmer och bilder av hög kvalitet. Den kan filma i 4K-upplösning och ta stillbilde­r med 12 megapixel. Det finns både smart automatik och manuella inställnin­gar. Det går att ta nattfoton av stjärnhiml­en, göra time warp-filmer (som i På spåret, när din färd spelas upp snabbt) och ta timelapse-foton av ett skeende över längre tid.

Kameran är vattentät och går att använda ned till tio meters djup med hjälp av de fysiska knapparna på utsidan. Ovanför vattnet kan du också trycka på pekskärmen på baksidan eller styra från mobilen eller med rösten.

Det är roligt att kunna fota och filma i alla lägen. Och de som gör sura miner när folk tar fram mobilen verkar inte reta sig på min lilla Gopro. Kanske ser de den inte.

 ?? Bild: Eva Wieselgren ?? Att Gopro-kameran är så liten gör det lätt att ta bilder ovanifrån, till exempel om du vill göra en matlagning­svideo. Här hänger kameran över köksbänken i ett böjbart stativ.
Bild: Eva Wieselgren Att Gopro-kameran är så liten gör det lätt att ta bilder ovanifrån, till exempel om du vill göra en matlagning­svideo. Här hänger kameran över köksbänken i ett böjbart stativ.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden