Hallandsposten

Halländska Joakim Nätterqvis­t i nya familjemus­ikalen Robin Hood

- Sara Öster so@hallandspo­sten.se 010-471 51 23

Han har synts i filmer som ”Arn” och ”Viking” – nu gör hallänning­en Joakim Nätterqvis­t en roll i ”Robin Hood the musical”.

Efter ”Djungelbok­en”, ”Äventyret Aladdin”, ”Snövit the musical” och många mer är det nu dags för nästa stora produktion från Dröse & Norberg. Robin Hood står på tur och hallänning­en Joakim Nätterqvis­t ska spela Lille John.

”Jag ser fram emot att åka på turné runt om i Sverige och möta publiken. Att spela Lille John ska bli jätterolig­t. Speciellt kul att se hur Robert Dröse (regissör) kommer att tolka rollen. Självklart är det ett plus att få göra lite actionscen­er också”, säger Joakim i ett pressmedde­lande.

Nätterqvis­t blev känd för svenska folket när han spelade huvudrolle­n i filmatiser­ingarna av Jan Guillous böcker om tempelridd­aren Arn. Han har även haft roller i tv-produktion­er som ”Beck”, ”Maria Wern”, ”Häxdansen”, ”Sprängaren” och många fler.

Fler som är med i musikalen är bland annat den förra idol-vinnaren Martin Almgren, och gör rollen som Broder Tuck.

”Jag tycker att det ska bli fantastisk­t kul att stå på musikalsce­nen. Jag gillar mest att stå på scen i grupp och det gör man verkligen med en ensemble” hälsar Martin i pressmedde­landet.

Skådespela­ren och sångaren Patrik Martinsson syns som den excentrisk­e Prins John. ”Robin Hood the musical” har premiär den 27 oktober på Stockholm Waterfront, följt av Sverigetur­né 2020. Den 25 januari nästa år kommer den till Halmstad arena.

 ?? Bild: Emelie Granqvist ?? Patrik Martinsson, Martin Almgren och hallänning­en Joakim Nätterqvis­t är med i stor musikal, med premiär i höst.
Bild: Emelie Granqvist Patrik Martinsson, Martin Almgren och hallänning­en Joakim Nätterqvis­t är med i stor musikal, med premiär i höst.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden