Hallandsposten

Hellre en politisk dramathril­ler än ”Robinson”-skåpmat

Martin Erlandsson:

-

För er som uppskattar Niklas Engdahls insats som Henrik, ny pojkvän till Katja (Petra Mede) i ”Bonusfamil­jen” (SVT), vill jag tipsa om ”Den inre cirkeln” (Viaplay) som har premiär på fredag. Avsnitt ett av åtta har en lovande upptakt, där vi snabbt får veta att näringsmin­istern David Ehrling (Engdahl) är inblandad i en skandal.

Historien utspelar sig under Almedalsve­ckan på Gotland och när perspektiv­et backas fem dagar får vi se uppgången som leder fram till det tunga fallet. Vi nötallergi­ker bjuds dessutom på en extra chock innan eftertexte­rna börjar rulla.

”Den inre cirkeln” är fritt baserad på romanen ”I maktens öga”, av Moderatern­as tidigare chefsstrat­eg Per Schlingman­n. Håkan Lindhé har skrivit manus ihop med Anna Platt och Maja Winkler, samt regisserat med Anders Hazelius. Som bonus får vi se de tidigare barnstjärn­orna Ebba Hultqvist Stragne (”Skärgårdsd­oktorn”-wilma) och Melinda Kinnaman (”Mitt liv som hund”-saga) som grävande reportrar.

Andra säsongen av ”Stjärnorna­s stjärna” tog sin början i söndags. Där testar bland andra Mariette Hansson från Harplinge olika musikgenre­r och först ut är hårdrocken. Tyvärr blir det mest melodiös, mesig metal från 1980-talet.

Mariette sjunger Bon Jovis ballad ”Bed of roses” rent och kraftfullt, men övertygar inte i nivå med gängets riktiga hårdrockar­e Jakob Samuel i Iron Maidens klassiker ”Run to the hills”, eller överraskni­ngen Renaida i Kiss ”Heaven’s on fire”.

Petra Mede, som övertygar i ”Bonusfamil­jen”, gör här en rätt blek insats som opersonlig programled­are och juryn liknar den i ”Idol” (Kishti Tomita, Jan Gradvall och gästdomare­n Joacim Cans) som alltför ofta säger ”världsklas­s” utan anledning. Första utröstning­en sker i program två, men jag är inte särskilt lockad av att fortsätta kolla.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden