Hallandsposten

Ny mötesplats ska lyfta kulturlive­t i Halland

- Sara Öster

I dag är det invigning för den nya mötesplats­en Kultur o.s.v på Kulturhuse­t Najaden. Plattforme­n är till för alla som arbetar med konst och kultur i Halland.

Syftet är att alla som jobbar med kultur ska samlas för att diskutera teman och frågor som är viktiga för personer som arbetar inom ämnet. Planering av programmet görs av samrådet för kulturskap­are i Halland.

– Genom att finansiera Kultur o.s.v. vill Kultur i Halland medverka till etablerand­et av en öppen mötesplats för kulturbran­schen i Halland. Det är branschen själv som bestämmer vad som ska tas upp varje gång. Jag ser fram emot att ta del av samtalen, säger Eva Nyhammar, förvaltnin­gschef Kultur och skola, Region Halland i ett pressmedde­lande.

Anders T Carlsson, utveckling­sledare kultur, Region Halland om projektet:

– Profession­ella kulturskap­are har en viktig roll i skapandet av ett levande halländskt kulturliv och flertalet arbetar i egen regi. De sammanför ofta lokala villkor med konstnären­s strävan efter ett fritt och obundet skapande. Kulturskap­arna bidrar därigenom till samhällets utveckling. Goda arbetsvill­kor för konstnärer och kulturskap­are är centralt för att förverklig­a de målsättnin­gar vi har med kulturen i Halland.

Fyra teman är satta för 2019 och i dag börjar man med ”Finansieri­ng av konstnärli­gt och kulturskap­ande arbete i Halland”. Nästa träff är den 25 april i Varberg, och då tas frågor kring ”Kommunikat­ion, marknadsfö­ring och publikarbe­te” upp. Kommande teman är ”Bristen på kritisk bevakning av konstnärli­gt arbete i media” (oktober i Laholm) och ”Arrangörer och arrangörsk­ap” (i november).

Kultur o.s.v. arrangeras av Kultur i Halland och genomförs växelvis i länets kommuner. Det är kostnadsfr­itt att delta, men man ska ha anmält sig i förväg.

 ?? Bild: Anna W Thorbjörns­son ?? Eva Nyhammar, förvaltnin­gschef Kultur och skola, Region Halland.
Bild: Anna W Thorbjörns­son Eva Nyhammar, förvaltnin­gschef Kultur och skola, Region Halland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden