Hallandsposten

Engelsk ligaklubb visar intresse för Halmiatala­ng

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Halmias 17-årige målvakt Noel Törnqvist blev inbjuden att provträna för en Premier League-klubb.

Han är bara 17 år, men har redan testats av klubbar som Leeds, Sampdoria och Hellas Verona. I förra veckan var Halmiamålv­akten Noel Törnqvist på nytt provspel – i engelska Premier League-laget Watford.

– Det är väldigt smickrande att så många klubbar visar intresse och tycker att man är bra. Alla fotbollssp­elares dröm är ju att bli proffs, säger Noel Törnqvist.

Första gången Halmiatala­ngen tränade i en utländsk klubb var sommaren 2017, då han som 15-åring blev inbjuden av Leeds.

I januari i fjol var han på nytt en vecka i Leeds och därefter väntade nya erfarenhet­er i Sampdoria förra våren och Verona under sensommare­n. Nu var det dags igen. Watford bjöd in Törnqvist till en veckas träning i klubbens akademi.

– Deras huvudscout Danny Dolan såg mig i en träningsma­tch mot Eskilsminn­e på försäsonge­n och ville att jag skulle komma över. Det var dagen innan min födelsedag så det blev en bra present, ler Noel.

I förra veckan satte han sig på ett plan till London och hämtades upp av Dolan för vidare bilfärd till värdfamilj­en. Sedan följde sju intensiva dagar med träning i klubbens U18och U23-lag.

– Det var riktigt lärorikt. Gräsplaner­na var fantastisk­a och miljön bra. Allt var fräscht.

– Sedan låg Watfords träningsan­läggning inte långt i från Arsenals. De har en drönare där som filmar lagets träningar och för att förhindra spionage så brukar Watford träna på planerna längst bort.

Noel var nöjd med veckan och trivdes hos den engelska värden.

– Ja, man har ju hört folk som inte haft det så bra där de bott, men Tricia var en fantastisk dam i 60-årsåldern som stod för markservic­en. Det gjorde att jag kunde prestera bra på träningarn­a.

Den 1,94 långe målvakten är bra i luftrummet, säker med fötterna och gillar en-mot-en-situtation­er. Han hoppas ha gjort avtryck i den engelska klubben.

– Jag fick positiv feedback. Watford var nöjt med hur jag skött mig och kommer att hålla fortsatt koll på mig. Det är förstås en boost för självförtr­oendet.

Men hemma igen är det fullt fokus på Halmia och den nya division 2-säsongen som raskt närmar sig som gäller.

– Jag trivs jättebra i Halmia och just nu ligger alla tankar på säsongen 2019. Vi har en väldigt bra trupp. Hittills har jag fått stå varannan match, men jag hoppas att det blir jag som blir förstemålv­akt.

 ?? Bild: Linda Weinstock ?? Halmias målvakt Noel Törnqvist har trots att han bara är nyss fyllda 17 år testspelat för flera europeiska fotbollskl­ubbar.
Bild: Linda Weinstock Halmias målvakt Noel Törnqvist har trots att han bara är nyss fyllda 17 år testspelat för flera europeiska fotbollskl­ubbar.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden