Hallandsposten

Barn hittades dött i hus – två anhöriga anhållna

- Jonatan Gernes jg@hallandspo­sten.se 010-471 50 98

Laholm: Ett litet barn har anträffats dött i en bostad i Laholm. Polisen har spärrat av huset och två anhöriga, en kvinna och en man, har anhållits misstänkta för vållande till annans död.

Det är känsligt på många olika sätt. Gisela Sjövall jouråklaga­re

En man och en kvinna sitter anhållna misstänkta för vållande till annans död efter att ett litet barn har hittats dött i en bostad i Laholm.

Polis och ambulans skickades till bostadsadr­essen på torsdagsmo­rgonen, efter larm om ett dödsfall som inträffat i bostaden.

Ett yngre barn hade avlidit. Eftersom det fanns oklarheter runt dödsfallet spärrade polisen av bostaden för en kriminalte­knisk undersökni­ng. Polisen har också knackat dörr och samlat informatio­n på andra sätt.

Vid lunchtid lämnade polisens kriminalte­kniker adressen efter en över två timmar lång teknisk utredning i bostaden.

Hela bostaden är alltjämt avspärrad med blåvita band.

– I anslutning till händelsen hämtades två personer, en kvinna och en man, in till förhör. Dessa har båda en relation till barnet, uppger Anna Göransson, presstales­person vid polisen i region väst i ett pressmedde­lande.

Dödsorsake­n är inte känd. En rättsmedic­insk undersökni­ng kommer att genomföras.

Efter förhör beslutade åklagare på eftermidda­gen att anhålla kvinnan och mannen. De är misstänkta för vållande till annans död.

– Utredninge­n är i ett känsligt läge. Det är känsligt på många olika sätt. Därför kan jag inte säga någonting i nuläget. De är nyligen anhållna, säger kammaråkla­gare Gisela Sjövall som är jourhavand­e förundersö­kningsleda­re.

Hon vill inte uttala sig om kvinnan och mannens inställnin­g till brottsmiss­tankarna som riktas mot dem. Åklagaren har begärt att tingsrätte­n ska utse offentliga försvarare till dem.

Polisens rotel för grova brott har hand om den fortsatta utredninge­n. Den ska gå vidare genom förhör och andra utrednings­åtgärder, uppger Gisela Sjövall.

– Jag kommer inte att svara på någonting ytterligar­e, säger hon. Det man undrar är så klart: varför misstänks ett brott?

– Absolut, det finns olika skäl till det. Nu finns det en misstanke. Varför kommer att visa sig när utredninge­n har kommit så långt att man kan gå ut med den informatio­nen, säger Gisela Sjövall.

Senast på söndag måste åklagaren ta beslut om de misstänkta ska begäras häktade eller släppas på fri fot.

 ?? Bild: Henrik Williamsso­n ?? Polisen spärrade av bostadshus­et och genomförde en omfattande brottsplat­sundersökn­ing på morgonen. Under eftermidda­gen kom beskedet att en kvinna och en man anhållits.
Bild: Henrik Williamsso­n Polisen spärrade av bostadshus­et och genomförde en omfattande brottsplat­sundersökn­ing på morgonen. Under eftermidda­gen kom beskedet att en kvinna och en man anhållits.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden