Hallandsposten

HBTK petades från Sm-tronen: ”Är ändå stolt”

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Eslöv är tillbaka på tronen. Halmstad BTK stretade emot länge i Blomsterbe­rgshallen, men orkade inte stå emot den skånska maskinen i längden utan förlorade med 4–2.

– Jag är ändå stolt över Sm-silvret. Vi har ett ganska nytt lag jämfört med i fjol och flera av spelarna har aldrig spelat på den här nivån tidigare, säger Hbtk-tränaren Ulf ”Tickan” Carlsson, samtidigt som Eslöv firade med skumpa och guldhatt på huvudet.

Prisutdela­re var förbundsch­efen Thomas Buza, som jobbat i Halmstad BTK i många år.

– Jag tyckte att det var små marginaler som avgjorde till slut. Vi värda ett 3–3-resultat och avgörande ensetsmatc­her båda här i dag samt i Halmstad i tisdags, fortsätter ”Tickan”. Chansen fanns onekligen.

Elias Ranefur gjorde en kanonmatch mot svenske singelmäst­aren, 17-årige Truls Möregårdh, och hade två matchbolla­r i tredje set vid ställninge­n 10–8, men Eslövs stortalang vände på steken. Istället för 2–2 i matchen blev det 3–1 till den talrika

Jag är ändå stolt över Sm-silvret. Vi har ett ganska nytt lag jämfört med i fjol. Ulf ”Tickan” Carlsson

hemmapubli­kens stora glädje.

Det blev också på något vis avgörande, för i sista matchen visade Xu Hui klass när han slog Li Yijie med 11–2, 4–11, 11–7 och 11–9 och säkrade Eslövs 13:e Sm-guld på de 15 senaste säsongerna.

– Elias gjorde det jättebra, men Möregårdh är svårslagen. Det blev en väldigt tajt match och jag tyckte att vi hade lite oflyt, anser ”Tickan”, som hävdar att Ranefur är värd en plats i landslaget.

– Ja, jag tycker att han är uppe bland de fem-sexs bästa – det hoppas jag att fler förstår.

Det stora utropsteck­net i HBTK var annars 18-årige Tom Jarvis. Engelsmann­en bjöd Xu Hui på en riktig kamp i sin första match som han dock förlorade med 1–3, men lyckades sedan besegra rutinerade Robert Svensson i en tuff femsetare.

Vinsten innebar reducering till 2–3. Starkt gjort av Jarvis som visade nerver av stål eftersom han var tvungen att vinna för att inte Eslöv skulle säkra guldet redan då.

– Tom har aldrig spelat en Smfinal och heller aldrig varit på den här nivån tidigare så han gjorde det jättebra. Han har kommit starkt tillbaka efter fotskadan.

Halmstad tog ett efterlängt­at guld förra säsongen då just Eslöv besegrades i finalen, men nu fick skåningarn­a revansch.

– Vi förlorade bara två matcher på hela säsongen i Pingisliga­n så jag är jättenöjd med vad vi presterat i år. Det känns bara lite surt att vi inte fick med oss lite mer från de här Sm-finalerna.

 ??  ??
 ?? Bild: Avdo Bilkanovic ?? Tom Jarvis visade mental styrka när han besegrade Eslövs veteran Roberts Svensson, men det räckte ändå inte hela vägen i Sm-finalen för Halmstad BTK.
Bild: Avdo Bilkanovic Tom Jarvis visade mental styrka när han besegrade Eslövs veteran Roberts Svensson, men det räckte ändå inte hela vägen i Sm-finalen för Halmstad BTK.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden