Hallandsposten

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Sex av sju vann från spets, vinnarhåle­t eller dödens när Momarken bjöd på V75 i mars i fjol.

Trots det 240 (!) meter långa upploppet blev det inga tuffa slutstride­r, så försök finna ekipage som tål offensiva upplägg och är med tidigt därframme.

Axevalla har Sveriges längsta upplopp med sina 227 meter. På Åmåls 800-metersbana bjuds vi bara på ett 105 meter kort upplopp – och bara Visby är nära med sina 114.

Jag har vunnit på Momarken, så jag vet hur det känns att finishköra i 240 meter. Ja, det är 50 meter längre än på min hemmabana Jägersro, så det gäller att sätta in spurten i rätt tid.

Och, en position i vinnarhåle­t på Momarken behöver inte vara helt fel.

Pastore Bob i vinnarhåle­t

Johan Unterstein­er åker till Momarken med några bra hästar och hetast är Pastore Bob i ”Guld”.

I fjol vid den här tiden vann Pastore Bob från vinnarhåle­t (!) på Momarken.

Tidig ledning, sedan släppte Johan till Rushmore Face då det handlade om 2640 och in på upploppet styrde Johan ut, kopplade sedan ett säkert grepp på Lutfi Kolgjins häst och vann med knappt en längd.

Denna lördag är det inte tal om att släppa ledningen med Pastore Bob då distansen är 1640 meter.

Visst är invändiga Clemenza Am och Donatomite snabba ut, men spår fyra är helt perfekt på Momarken så allt talar för ledning för Pastore Bob. I klartext; en given bank. Och, ni som vill lira en tvilling tar med Donatomite. Han var bra V75-tvåa när jag körde honom senast.

Satsar på frän chansspik

Jag hade nog gett vinnande Adiago Trot en match med Global Takeover om vi fått fritt i tid senast. Nu möts de två igen – fast då går jag emot svenskduon och spikar norske Kick Off Classic.

Jag vet att det finns hetare singelstre­ck, men det är en chansning i ett öppet lopp och den här sexåringen är kraftigt på gång.

I övrigt; ja, en rak dubbel med Johan Unterstein­er behöver inte vara fel. 4 Pastore Bob och 2 Marcello Wibb är mitt drag. Tio gånger?

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden