Hallandsposten

Duo satsar på udda koncept i centrum

- Cecilia Welin cw@hallandspo­sten.se 010-471 51 66

Paret Woody Hadzialic och Elin Olsson startar en barberarst­udio och klädbutik på Brogatan. ”Vi vill erbjuda ett koncept som tilltalar den breda massan”, säger Elin.

Högerextre­ma Alternativ för Sverige möttes av både burop, applåder och ett och annat finger i luften när partiet höll torgmöte om EU under fredagen. Syftet med mötet var att framföra budskapet att Sverige bör lämna unionen.

Alternativ för Sverige, AFS, befinner sig just nu ute på turné inför det stundande Eu-valet senare i vår.

I går nådde turnén Halmstad och Stora torg. Såväl anhängare som motståndar­e hade slutit upp för att visa sitt stöd respektive sitt motstånd.

Partiledar­e Gustav Kasselstra­nd möttes av både burop och applåder när han hälsade alla välkomna men torgmötet blev trots allt en ganska lugn tillställn­ing.

Motdemonst­ranterna buade

och ropade ut välkända fraser som ”Inga rasister på våra gator” under i stort sett hela mötet. Ett och annat finger syntes också i luften.

– Vi är här för vi tycker inte att de här partierna ska få ha sitt inflytande och tycker inte att de ska få tala utan motstånd. Det är ett rasistiskt parti och vi vill visa att detta inte är något som vi accepterar, förklarar Samuel Koch från Ung Vänster.

Gustav Kasselstra­nd gick å sin sida till motangrepp genom att kalla motdemonst­ranterna vilsna och hjärntvätt­ade.

Det blev dock aldrig tal om något annat än en verbal konfrontat­ion. De åtta poliser som fanns på plats behövde inte göra så mycket mer än att hålla ett vakande öga på arrangeman­get.

Budskapet som Alternativ för Sverige ville förmedla under sitt torgmöte var att Sverige bör lämna EU. Partiet anser att man är det enda parti som på allvar jobbar för ett utträde ur unionen.

– Vi trycker hårt på detta och att man inte behöver hålla med oss i andra frågor för att rösta på oss, berättar Gustav Kasselstra­nd.

Om partiet kommer

in i EU ska arbetet bland annat handla om att avslöja korruption och arbeta för ett utträde, tillägger han.

– Vi vill få igång en debatt om utträde. Vi anser att den debatten är ganska död i Sverige i dag men tror den kan väckas till liv om vi får ett mandat.

Torgmötet avslutades med

att partiet bjöd in till ett Öppet hus som, sedan Snöstorps allmogegår­d valt att avboka partiet, i stället skulle äga rum på Forum i Hylte.

 ?? Bild: Roger Larsson ?? Motdemonst­ranter från bland annat Ung Vänster, SSU och Grön ungdom slöt upp när Alternativ från Sverige höll torgmöte om EU på Stora torg under fredagen.
Bild: Roger Larsson Motdemonst­ranter från bland annat Ung Vänster, SSU och Grön ungdom slöt upp när Alternativ från Sverige höll torgmöte om EU på Stora torg under fredagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden