Hallandsposten

Långa förhör med misstänkta för barns död

- Henrik Williamsso­n hw@hallandspo­sten.se 010-471 51 69

Mannen och kvinnan som misstänks för att ha vållat ett litet barns död sitter fortsatt anhållna. I går förhördes de av polisen i ett par timmar vardera. Båda två nekar till att ha begått något brott.

Laholm: Polisen förhörde i timtal mannen och kvinnan som misstänks ha vållat ett spädbarns död i Laholm. Båda nekar till brott.

Det var på torsdagsmo­rgonen som ambulans och polis kallades till adressen i Laholm. Där hade ett litet barn avlidit.

Mannen och kvinnan på platsen togs med för förhör. De anhölls på eftermidda­gen, skäligen misstänkta (den lägre misstankeg­raden) för vållande till annans död.

Hela fredagen ägnades åt att

förhöra dem.

– Båda två är hörda. Båda nekar till brott. Båda är fortsatt anhållna. Vi har fler utrednings­åtgärder att göra i helgen innan åklagaren tar beslut om eventuella häktningså­tgärder, säger Lars-gunnar Perlinger, ställföret­rädande chef för polisens rotel för grova brott som håller i utredninge­n.

Åklagaren Ann-christin Claesson har fram till sön- dag på sig att bestämma sig för om hon ska begära att de misstänkta häktas.

HP sökte henne under hela gårdagen utan att nå henne.

Lars-gunnar Perlinger svarade i telefon först efter klockan 16. Han berättar då att polis och åklagare arbetat dagen lång med förhören. Har de förhörts flera gånger under dagen?

– Varsin gång, men det har varit långa förhör. Ett par timmar per person, säger han.

Barnet som avled är enligt uppgift till HP ett spädbarn. Ann-christin Claesson har till Lokaltidni­ngen uppgett att barnet är under tre år.

– Ja, det kan jag bekräfta. Men längre än så sträcker jag mig inte, säger Lars-gunnar Perlinger. Har dödsorsake­n kunnat fastställa­s?

– Nej.

Är det barnets föräldrar som sitter anhållna? – Jag vill inte kommentera det. Vad är det som får er att misstänka att ett brott begåtts?

– Jag kan inte säga mer än att det är oklara omständigh­eter på platsen och hur dödsfallet har inträffat. Det är något som vi måste reda ut.

 ??  ??
 ?? Bild: Ola Folkesson ?? Lars-gunnar Perlinger, chef för polisens rotel för grova brott, ägnade fredagen åt att utreda barnets död.
Bild: Ola Folkesson Lars-gunnar Perlinger, chef för polisens rotel för grova brott, ägnade fredagen åt att utreda barnets död.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden