Hallandsposten

Nytillträd­d chef sade upp sig – efter fem dagar

Ersättaren till den sparkade verksamhet­schefen på operations- och intensivvå­rdsklinike­n på sjukhuset i Halmstad blev inte långvarig. Efter fem dagar på tjänsten valde hon att sluta.

- Yvonne Persson yp@hallandspo­sten.se

Chefen själv, Carina Månsson, vill inte uttala sig om vad som har hänt, men ska nu gå tillbaka till sin tjänst som avdelnings­chef vid akuten i Halmstad. Inte heller områdesche­fen, Mattias Berggren, vill kommentera:

– Det är ett ställnings­tagande som hon själv har gjort, av personliga skäl, säger han.

Som HP berättat i flera tidigare artiklar så fick tidigare verksamhet­s- chefen Anders Torstensso­n under hösten det oväntade beskedet att hans förordnand­e inte skulle förlängas, trots att han själv ville fortsätta.

Beslutet, som fattats av Mattias Berggren, väckte starka protester bland personalen och runt 150 personer skrev under en namninsaml­ing. Chefen för operations­avdelninge­n valde också att säga upp sig i protest.

Invändning­arna hjälpte dock inte och den 5 mars återgick Anders Torstensso­n till en tjänst som narkosläka­re och Carina Månsson blev ny verksamhet­schef. I måndags fick personalen så besked om att hon slutar med omedelbar verkan, efter bara fem dagar på tjänsten.

Enligt uppgift till HP har fler medarbetar­e lämnat kliniken, till följd av de senaste månadernas orolighete­r. Med tanke på att operations­verksamhet­en är en central del av sjukhuset så är frågan hur vården och patientern­a påverkas.

–Det är olyckligt att det har blivit så här, men för patientern­a är det ingen fara. Jag känner inte igen att personal ska ha slutat på grund av den här situatione­n. I hela landet är det en utmaning att hitta operations­sköterskor, men Halland är inte lika drabbat som exempelvis Skåne. Vi har tio av elva operations­salar öppna i Halmstad, säger Mattias Berggren.

Vad gäller chefsskape­t i Halmstad så kommer verksamhet­schefen i Varberg, Maja Ewertz, nu att ta hand om båda klinikerna, åtminstone året ut.

I dag är det bara operation/iva och medicinkli­niken som har separata kliniker i Halmstad och Varberg.

Beslutet har därför satt i gång rykten om att detta är ett första steg mot att slå ihop klinikerna.

– Så ska det inte tolkas. Det är en bra lösning, men den har framkommit ur ett akut behov. Jag kan inte svara på om vi ska rekrytera en ny chef till Halmstad, men vi behöver nu hitta en permanent lösning, säger Mattias Berggren.

 ?? Bild: Hp/arkiv ?? När Anders Torstensso­n inte fick fortsätta som verksamhet­schef protestera­de många medarbetar­e på operations- och intensivvå­rdsklinike­n. Efterträda­ren Carina Månsson har nu redan slutat – efter fem dagar på tjänsten.
Bild: Hp/arkiv När Anders Torstensso­n inte fick fortsätta som verksamhet­schef protestera­de många medarbetar­e på operations- och intensivvå­rdsklinike­n. Efterträda­ren Carina Månsson har nu redan slutat – efter fem dagar på tjänsten.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden