Hallandsposten

Misstänkta för barns död släpps på fri fot

Laholm: Mannen och kvinnan som misstänks ha vållat ett spädbarns död i Laholm släpps.

- Sandra Killgren ski@hallandspo­sten.se 010-471 51 50

Laholm: Efter förhör sjönk misstankeg­raden och åklagaren beslutade sig för att släppa mannen och kvinnan som misstänks ha vållat ett spädbarns död i Laholm.

Efter fredagens förhör, som pågick i timtal, sjönk misstankeg­raden och på kvällen släpptes mannen och kvinnan på fri fot.

– Misstankar­na har försvagats och åklagaren anser att risken för att de ska kunna förstöra utredninge­n inte finns kvar längre, säger Lars-gunnar Perlinger, ställföret­rädande chef för polisens rotel för grova brott, som håller i den aktuella utredninge­n.

Det var på torsdagsmo­rgonen som ambulans och polis kallades till en adress i Laholm där ett litet barn avlidit. Mannen och kvinnan på platsen togs med för förhör. De anhölls samma eftermidda­g, skäligen misstänkta (den lägre misstankeg­raden) för vållande till annans död. Båda nekar till brott.

Åklagaren Ann-christin Claesson hade såldes fram till söndagen på sig att bestämma om hon skulle begära att de misstänkta häktas. Redan på fredagen beslutade hon att inte begära häktning och mannen och kvinnan släpptes. Misstanken kvarstår men har försvagats.

– Misstanken har varit någon form av oaktsamhet­sbrott i samband med dödsfallet. Den misstanken kvarstår fortfarand­e men har försvagats under utredninge­ns gång, säger Lars-gunnar Perlinger.

Förundersö­kningen fortsätter och polisen inväntar numera obduktione­n som är planerad att genomföras på tisdagen. Förhoppnin­gen är att den ska kunna hjälpa till att fastställa dödsorsake­n, som i dagsläget är oklar.

– Vi får förhoppnin­gsvis svar på detta i början av veckan när obduktione­n har genomförts. Några vidare utrednings­åtgärder finns inte planerade utan vi väntar på vad den rapporten visar, säger Lars-gunnar Perlinger.

” Misstanken kvarstår fortfarand­e men har försvagats. Lars-gunnar Perlinger, chef för polisens rotel för grova brott

 ??  ??
 ?? Bild: Henrik Williamsso­n ?? Polis och ambulans skickades till bostadsadr­essen i Laholm på torsdagen, efter larm om ett dödsfall som inträffat i bostaden.
Bild: Henrik Williamsso­n Polis och ambulans skickades till bostadsadr­essen i Laholm på torsdagen, efter larm om ett dödsfall som inträffat i bostaden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden