Hallandsposten

Gnistrande färd när berusad man körde

Sannarp: En berusad man körde längs med Snöstorpsv­ägen på bara fälgarna och vittnen berättar hur det slog gnistor om bilen. Nu döms mannen till fängelse.

-

En 40-årig man har dömts för rattfyller­i, grov olovlig körning och smitning från trafikolyc­ksplats. Detta då han natten den 21 juli 2018 olovligen framfört en bil på Snöstorpsv­ägen i Halmstad samtidigt som han var berusad. Under färden krockade han med ett parkerat fordon och åsamkade sig skador som gjorde att en fälg kom i kontakt med vägen.

Mannens körkort var återkallat sedan december 2017.

Ett vittne till händelsen beskriver i förhör hur det lät ”som en ångvält kom körande på vägen”. Denna gick då till ett fönster för att se vad som orsakade oväsendet och uppfattade hur en bil kom körande med gnistor som slog runt fälgarna.

Den tilltalade nekar till brott och menar att det var en främmande man som körde hans bil den aktuella sommarnatt­en. Detta då bilen var till salu och 40-åringen tillåtit honom att provköra den.

Ett annat vittne dementerar dock det här påståendet då han uppger att han följde efter bilen som sedan stannade. Den tilltalade frågade då vittnet om han kunde hjälpa honom att putta i gång bilen. Därför anser vittnet att det inte funnits några tvivel på att det var den misstänkte 40-åringen som körde fordonet.

Polisen som kom till platsen strax efter att den tilltalade stannat bilen, uppger att det var märken i asfalten efter fordonet. Man bekräftade då även via ett utandnings­prov att mannen var berusad.

Den 40-åriga Halmstadbo­n döms nu till tre månaders fängelse för trafikhänd­elsen, samt för en rad brott av annan karaktär.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden