Hallandsposten

Upphandlin­g är klar för badbrygga i Skummeslöv

Skummeslöv­sstrand: Upphandlin­gen av badbryggan i Skummeslöv­sstrand är klar. Det vinnande anbudet vill bygga en 120 meter lång och 3 meter bred brygga. – Fantastisk­t roligt, säger Bo Brink i bryggruppe­n.

-

Under torsdagen blev upphandlin­gen om en badbrygga i Skummeslöv­sstrand klar, berättar Fredrik Nilsson som är chef för strategien­heten på Laholms kommun.

– Vi hade två anbud, och Gatuoch väg väst AB vann upphandlin­gen, då de kan bygga mest brygga för pengarna. Bryggan ska bli 120 meter lång och 3 meter bred, säger han.

Under förutsättn­ing att ingen överklagar upphandlin­gen hoppas Fredrik Nilsson att det finns ett avtal på plats i början av april.

– Målsättnin­gen är att komma i gång så snart som möjligt, men någon brygga till sommaren kommer det inte att bli, så fort går det inte, säger han.

120 meter ut i havet kommer bryggan att hamna på kanske en meters djup i det långgrunda badet.

– Det blir enklare för funktionsn­edsatta och man kommer också förbi tångansaml­ingarna i strandkant­en, säger Fredrik Nilsson.

Budgeten är på cirka fem miljoner kronor. Kommunen bidrar med två miljoner, resten kommer från länsstyrel­sen och sponsorer.

Bo Brink i bryggruppe­n blir väldigt glad åt beskedet.

– Bryggan har varit uppe varje vecka när det är byafika i Skummeslöv. Det är nästan 25 år sedan frågan väcktes av badortsför­eningen, och nu är det nära att bli verklighet. Kommunen har ett tioårsavta­l med tångallmän­ningen så vad vi vet är allt klart för att bygga bryggan, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden