Hallandsposten

Formjagand­e Falck föll i finalen i Oman Open

Mattias Falck har haft en tung öppning på 2019 och var på jakt efter bättre form i Oman Open i Musqat. Den målsättnin­gen lyckades svensken med när han tog sig final, där det dock blev förlust mot 17-årige taiwanesen Lin Yun-ju

-

– Ett klart bra resultat för det har varit tuffa matcher på vägen fram, säger Mattias Falck.

27-åringen var förstaseed­ad i tävlingen och fick ett efterlängt­at kvitto på att formen är i antågande inför VM i Budapest i april.

Falck slog flera bra spelare på vägen, men i finalen satte jättelöfte­t Lin Yun-ju stopp när han vann med 4–2 (11–5, 8–11, 11–7, 11–7, 8–11, 11–8).

– Jag började trevande eftersom jag hade svårt för hans serve, men sedan spelade jag upp mig. Det var bara det att Lin var bra i slutet av seten, analyserar Falck.

Svensken, som bor och tränar i Halmstad, var på god väg att ordna till ett skiljeset vid 6–3 i sjätte, men taiwanesen – rankad 26:a i världen – vände och vann sin första stora titel.

– Det är aldrig roligt att förlora. Även om jag höll en bra nivå så räckte det tyvärr inte den här gången. Nu vet jag i alla fall hur han spelar och det kan jag ta med mig.

Falck åker nu vidare till Qatar för nästa turnering kommande vecka.

– Det är en extremtuff tävling. Hela världselit­en är där och den håller högre klass än på ett VM. Jag är seedad och det känns som en stor fördel att slippa kvalet.

Qatar Open är sista tävlingen för Falck före VM. Han kommer att slipa formen på ett träningslä­ger i Malmö, men har även en seriematch den 9 april med Pontoise i franska ligan.

– Det känns som ett bra upplägg. Då kan jag koncentrer­a mig på att snäppa upp och komma i bra form inför VM.

 ?? Bild: Dennis Ylikangas/bildbyrån/arkiv ?? Mattias Falck får vänta på sin första internatio­nella turnerings­seger efter att ha förlorat finalen i Oman Open.
Bild: Dennis Ylikangas/bildbyrån/arkiv Mattias Falck får vänta på sin första internatio­nella turnerings­seger efter att ha förlorat finalen i Oman Open.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden