Hallandsposten

Fff-insats som var ljusår ifrån allsvensk kvalitet

Ofokuserat. Slarvigt. Tempofatti­gt. Uselt. Allt stämmer in på vad Falkenberg­s FF presterade i genrepet inför den allsvenska premiären.

-

Det var inte mycket, eller rättare sagt inget som stämde för Falkenberg­s FF när det norska division 3-laget Fredriksta­d överraskan­de nog blev en för svår nöt att knäcka för FFF.

– Jag skulle säga att det var ett litet klassiskt misstag, att vi inte var ödmjuka inför uppgiften. Vi visste att det var ett lite sämre norskt lag. Vi var inte hundraproc­entigt koncentrer­ade och jag tror många hade tankarna på nästa helg och premiären, sa tränaren Hasse Eklund i spelargång­en efter förlusten och berömde Fredriksta­d:

– De hade högt tempo, var rappa och aggressiva och vi var inte förberedda på det.

Hemmalaget började piggast, hade det mesta av bollen som senare gav ett ledningsmå­l efter 21 minuter, då en höjdboll på djupet slogs från hemmalaget.

– Jag missbedöme­r den helt och han får ytan bakom mig. River jag ner honom får han straff, så jag väljer att han får ta ett avslut och det sitter. Jag ska ta lite mer djup istället, det är helt mitt mål, sa Tobias Karlsson självkriti­skt om Kjell Rune Sellins 1–0-mål.

2–0-målet kom efter nytt slarv, Sellin drev in i straffområ­det och gick på skott.

– Hampus kommer ut och gör en kanonräddn­ing, men bollen studsade rätt till deras anfallare. Det kändes som en sån dag.

Maikel Nieves kunde enkelt på volley bredsida in tvåan i öppet mål.

Närmast ett Fff-mål var Christoffe­r Carlsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden